Gert-Jaap Hoekman nieuwe hoofdredacteur NOS Sport
Bron: NOS/Rogier Veldman

Gert-Jaap Hoekman nieuwe hoofdredacteur NOS Sport

Geschreven door Pieter Jongsma

Gert-Jaap Hoekman is de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport. Hij volgt per september Maarten Nooter op die zijn functie had neergelegd vanwege de misstanden op de sportredactie. Hoekman is nu nog werkzaam als hoofdredacteur van NU.nl.

Hoekman wordt verantwoordelijk voor de redactie en de journalistieke koers van NOS Sport. Gert-Jaap Hoekman over zijn aanstelling: "Het is een geweldige eer om leiding te mogen geven aan de grootste sportredactie van Nederland. Er is de afgelopen maanden veel gezegd en geschreven. Ik heb vooral heel veel zin om met al mijn nieuwe collega's iets moois op te bouwen."

Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS: “Met Gert-Jaap Hoekman zijn we erin geslaagd de journalistieke en hoofdredactionele senioriteit in huis te halen die we wensten voor NOS Sport. Gert-Jaap beschikt over een open persoonlijkheid en een menselijke benadering. Ook zijn aan de dag gelegde visie op de potentie voor NOS Sport, zowel inhoudelijk als ten aanzien van de digitale strategie, in een mediawereld die zich snel ontwikkelt zal bijdragen aan de verdere versterking van de positionering van NOS Sport.”