Showbizznetwork weekoverzicht - week 12

Showbizznetwork weekoverzicht - week 12

Geschreven door Daniël Schalk

‘Divorce opent met kijkcijferrecord’, ‘Eredivisie samenvattingen naar NOS’, ‘Smeris succesvol van start’ en ‘Gerard Joling en Jan Smit nieuw tv-duo’ zijn maar een paar quotes uit het nieuws van afgelopen week. Al het nieuws uit week 12 lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Vorige week zondag is het nieuwe seizoen van Divorce begonnen met een kijkcijferrecord. Het vorige record voor de RTL4-serie stond op 2,1 miljoen kijkers en werd getrokken tijdens de seizoensfinale van seizoen 1, de eerste aflevering van het nieuwe seizoen trok zondagavond 2,25 miljoen kijkers.

De nieuwe politieserie Smeris is maandagavond succesvol van start gegaan. De politieserie van BNN met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven trok tegenover The Blacklist op RTL4 en Celblok H op SBS6 909.000 kijkers. RTL4 trok 1.146.000 kijkers met The Blacklist en SBS6 trok 1.000.000 kijkers met Celblok H.

Hartenstraat heeft de Gouden Film te pakken. De romantische komedie heeft ruim honderdduizend bezoekers getrokken en daarmee de gouden status behaald. “Ik kan niet geloven dat er in zo een korte tijd zoveel mensen naar mijn eerste film zijn gegaan! Waanzinnig”, reageert debuterend regisseur Sanne Vogel met het behalen van de gouden status.

Gerard Joling gaat een tv-duo vormen met Jan Smit in de nieuwe talentenshow van SBS6: Beat it. “Het is een talentenshow met allemaal spectaculaire effecten”, zegt Jan Smit. Gerard en Jan vormen allebei een team met drie talenten die tegelijk hetzelfde nummer zingen, “Wij bedienen de schuiven en kiezen wie je hoort en het publiek kiest wie het slechtste is. Die moet de studio verlaten, maar niet zomaar. Er worden in de studio, met een enorm zwembad en stellages en van alles, allerlei special effects gebouwd waarmee de kandidaat wordt geëlimineerd.”, aldus Smit.

NU.nl vreest niet dat het imago van SBS6 overslaat naar de nieuws website, als er een tv-versie van NU.nl komt, dat zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman. Sanoma is eigenaar van SBS en van NU.nl, en wil dat beide partijen gaan samenwerken. “Ik ben helemaal niet zo bang voor dat slechte imago, maar het hangt er natuurlijk wel vanaf over wat soort programma we het hebben“, aldus Gert-Jaap Hoekman. “Je kan het ook omdraaien. Ik denk dat ik de enige hoofdredacteur in Nederland ben met de beschikking over een tv-zender, maar daar niets mee doe. We kunnen juist mooie dingen doen.”

Afgelopen woensdag werd bekend gemaakt of de NOS, SBS of FOX de Eredivisie samenvattingen krijgt, maandag zei SBS-programmadirecteur Remko van Westerloo dat hij alleen de uitzendrechten van de Eredivisie binnen wil halen, in de Champions League is geen interesse, “Ik denk niet dat de Champions League iets voor ons is.”, zei Van Westerloo. Woensdag werd bekend dat de Eredivisie nog minimaal voor drie jaar naar de NOS te zien zijn. Maar ook de NOS heeft geen interesse meer in de Champions League, “De komende jaren zullen we alleen maar minder geld aan voetbal gaan uitgeven”, zegt NOS-directeur Jan de Jong, en dus valt de Champions League af.

FOX is zelf nog niet klaar voor de Eredivisie samenvattingen, dat zei FOX-presentator Kees Jansma woensdagavond in RTL Late Night, “FOX open net is gewoon heel slecht gestart, het zou nu buitgewoon onverstandig geweest zijn, gezien de prestaties van FOX open net, om daar nu de samenvattingen heen te halen”, zei Jansma. “Dan zou je jezelf belachelijk maken, dan zouden de kijkcijfers heel slecht zijn, je haalt het kanaal er ook niet mee omhoog.”

SBS6 gaat het geld dat zij, met het verliezen van de Eredivisie-uitzendrechten, nu niet uitgeven, steken in meer dramaproducties, “We vinden het uiteraard jammer dat wij de uitzendrechten van de eredivisie niet hebben gekregen.”, laat SBS6 weten. “Aan de andere kant biedt het ons ook de mogelijkheid om meer te investeren in andere producties, zoals mooie nieuwe dramaseries.”

Donderdag werd bekend gemaakt dat Sofie van den Enk de winnares is van Wie Is De Mol? De Mol van het vertiende seizoen van Wie Is De Mol? is Susan Visser, Freek Bartels was de verliezend finalist. De finale van het vertiende seizoen was ook meteen de meest bekeken uitzending van Wie Is De Mol? ooit, de finale trok 3.148.000 kijkers. “We zijn ontzettend trots op Wie is de Mol?”, zegt AVROTROS-Mediadirecteur Remco van Leen. “Ook zijn we dankbaar dat de ‘Molloten’ Wie is de Mol? massaal volgen. Wij kregen een Gouden Televizier Ring, zij kregen een geweldige, slimme en sluwe Mol!”

SBS6 gaat het programma Show Vandaag aanpassen, de rode bank van Show Vandaag maakt plaats voor de oude vertrouwde desk. Dat melden bronnen binnen SBS, de presentatoren van het SBS6-programma nemen weer plaats achter de desk net als bij Show Laat. Ook zou SBS6 de namen Show Vandaag en Show laat weer terug brengen naar Shownieuws. Vorig jaar oktober werden de namen veranderd naar Show Vandaag en Show Laat.

Meer in het nieuws was afgelopen week, Chantal Janzen tekent nieuw contract bij RTL4, Frans Klein nieuwe directeur TV bij de NPO, Eric Corton in nieuwe VPRO jeugdserie Taart, The Common Linnets op nummer 1 in Mega Top 50 en Eva Jinek en Sven Kockelmann in najaar verder met Eén op Eén.