Liefdevolle post: Een reetvetertje met wat lapjes stof
Bron: RTL

Liefdevolle post: Een reetvetertje met wat lapjes stof

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Marian,

We trapten bij aflevering 1 meteen af in de aller- aller chiqueste B&B van dit programma en wel die van jou. Wat heb je het práchtig voor elkaar in je roze mansion, maar daar zullen je ‘mannen’ zich ook terdege van bewust zijn.

Je trieste start, toen je jaren geleden naar Portugal kwam en de liefde van je leven ernstig ziek bleek te zijn, heb je dapper doorstaan. Een Selfmade Business Women, die terecht haar dagen zoveel mogelijk op een zonnebedje door mag brengen, maar ook daar zullen ‘je mannen’ zich terdege bewust van zijn. Je huisvriend Eduardo moeten ze maar op de koop toenemen, maar ik heb zwaar de indruk dat hij geen énkel gevaar voor ze oplevert.

Olof van 75 is de eerste gast en verdikkeme nog aan toe, wat houdt die het lang vol zeg. Zelfs als zijn slaapplaats verkast naar de machinekamer slash voorraadkamer, waar hij met zijn 75 lentes op een campingbedje mag, is dat geen enkel probleem. Olof vindt het allemaal PRIMA! Oké Olof spreekt wél zijn eigen taaltje en is ‘soms’ wat lastig te verstaan, maar daar heb jij kennelijk helemaal geen moeite mee, dus wie ben ik om daar wat van te vinden?

Mijn nekharen gaan meteen recht overeind staan als droeftoeter Jan aankomt. Wat een clown met zijn ‘hallo jongedame’. Mag ik éven een bakje....nee doe maar een emmer....om dit goedkope aftreksel van Joep van ‘t Hek in uit te kotsen? Hij loopt als een pinguïn met zijn borst vooruit en heeft een veel te hoge dunk van zichzelf en wat doet hij lelijk tegen Olof. Maar die vindt alles PRIMA! Zelfs die constante steken onder water. Wat heb je het lang met die blaaskaak volgehouden Marian!

Je kietelt zijn zintuigen eerlijk gezegd wél even, door in een lange witte ‘veter’ met wat stukjes stof zo her en der, in het zwembad te verschijnen. Zelfs ik heb mijn beeld even stil gezet. Die man gaat hélemaal gestrekt voor je en hij vreet je zo ongeveer op. Hij kijkt je de veter nog net niet van je lijf. Wat een lawaaipapegaai!!! De volumeknop gaat hier omlaag als hij aan het woord is.

Olof heeft die clown snel door. Jan golft niet maar zuipt 1x per jaar bij hole 19...Tot zover de golf-skills van Jan, aldus Olof. Ook tijdens het aqua gym valt de pinguïn door de mand, want hij is liever lui dan moe. Als Olof dan ook nog eens lekker ongegeneerd in zijn blote kont gaat staan, tijdens het aantrekken van zijn zwembroek op het strand, kan de pinguïn er niet langer omheen. Olof is niet OSM (Ons Soort Mens).

Nou ik vind Olof héél erg OSM en Jan moet maar gauw een enkele reis naar huis nemen. Daar gaat Ed van 66 voor zorgen. Hij is/was je favoriete man, maar serieus Marian, dat wil nog niet zeggen dat je in een wit badpak de deur voor hem open hoeft te doen! Deze keer gelukkig niet het met veters aan elkaar geknoopte badpak, maar wél je witte gordijnen badpak inclusief enorm decolleté. Ik vind het wel ballen hebben dat je het allemaal gewoon aan doet. Ik had denk ik de touwtjes, op meerdere vlakken, toch wat strakker aangetrokken.

Gelukkig krijg je het zelf ook Spaans benauwd van ‘advocaatje-leef-je-nog’ en breek je zijn hart door hem naar huis te sturen. Jan voelt de bui aankomen en schittert tijdens een feestje door afwezigheid. Neeeeeee want zijn gezondheid gaat vóór de liefde. Ed pakt ondertussen zijn kansen en Olof vindt alles PRIMA! 

Zo snel als Jan ziek was, zo snel is hij ook weer hersteld. Hij geeft nog aan dat hij het ondanks zijn ‘zwakke gestel’ tóch durft aan te kijken. Maar jij bent duidelijk: “Ik heb liever dat je naar huis gaat”. Die slimmerik denkt nog dat het vanwege z’n gezondheid is. Trekletter....ze mot je gewoon niet!!  De vaas heeft een barst en als de vaas gebarsten is, dan lekt hij...of zoiets onzinnigs maakt hij ervan. Doei doei lekkende vaas! Ik ben zó blij dat hij van het toneel verdwijnt! Kan ik mijn volumeknop gewoon weer opkrikken!

Ondanks dat Olof dichtbij het zwembad in de machinekamer ‘woont’ en snel naast je aan het zwembad wil liggen, is Ed hem een slag voor. Ik moet ook zeggen dat ik Ed als partner veel beter vind passen, maar Olof vind ik té schattig. Die heeft nergens problemen mee, doet alle klusjes en vindt alles PRIMA! Zelfs als hij op de stenen moet liggen omdat Ed het ligbed in beslag heeft genomen is dat GEEN ENKEL PROBLEEM!

Wat mogelijk wél een probleem gaat worden, is dat je meer naar Ed toe trekt en geen vlinders voelt voor Olof. Je bent er eerlijk over, maar je vindt het duidelijk moeilijk om mensen teleur te stellen. Tja Marian...je mag ze níet allemáál houden en er komen nog méér mannen aan!

Gerry van 68 is de volgende. Met zijn volmaakte bouwvakkers-spleet, kom je er al snel achter dat dit niet jouw man gaat worden. Lekker banaal typetje die Gerry. Hij vindt dat hij ook maar de zee in moet, maar gelukkig heeft hij z’n pincet bij zich om zijn pielemuis te zoeken. TO MUCH INFORMATION Gerry! Tot kijk Gerry! Beetje lullig dat je er niet bent om hem uit te zwaaien Marian! (Slim getimed, die afspraak in dat ziekenhuis voor je jaarlijkse APK).

Ed pakt ondertussen steeds meer zijn momentjes, tot aan een 1 op 1 diner aan toe en Olof, lieve Olof, die gaat steeds meer binnensmonds praten. Marian, het wordt misschien tijd om eerlijk zijn tegen Olof. Het gaat er niet om dat je even niet weet wat je moet doen, maar dat je niet doet wat je al lang weet. Dus doe het! Laat Olof gaan of bied hem een baan aan als Pool-boy. En laat hem in vredesnaam een keer voorin de auto zitten! (Ook al zet Olof zich zelf elke keer op de tweede plek neer).

En dan dénk je dat je álles hebt gehad....komt TOM binnen! Mijn hemel Marian, was je dronken of zo toen je hem uitkoos? Je snapt toch wel waar hij naar op zoek is? Hij zegt het zelf al, hij is gepensioneerd en heeft tijd om allemaal leuke dingen te doen. Of jij wél even wilt betalen! (Dat zegt hij niet maar het druipt er van af) Wat een enorme mis-match is dit! Die praatpaal zorgt in ieder geval wel voor wat reuring in de tent!

Dat kapsel van hem, echt te vies en te vet om zelfs met handschoenen doorheen te woelen. Hij heeft het alleen maar over het ‘Dynasty gevoel’ het goud om je nek en de rest van je lijf, dus ik hoop dat je op tijd nuchter wordt Marian. Gelukkig heeft Tom wel door, dat ook rijke mensen gewoon moeten poepen! Dussssss.....

Lieve Marian, geniet nog even van je mannen, flikker Tom de deur uit en doe wat je hart je ingeeft. Maar wees lief voor Olof, ook al vindt hij het PRIMA als je hem weg zou sturen.

Lieve groet,
Sonja

P.S. Had ik al gezgd dat ik vind dat Olof op Henny Huisman lijkt (Shit...Nou heb ik Henny over z'n theewater)

P.P.S. Kijk je een beetje uit dat je wel goede verf koopt voor Tom en niet van die Chinese troep?

P.P.P.S. Mag ik ook een keer je zwembad komen schoonmaken? 

Niks missen en meepraten over B & B vol liefde? Word lid van onze Facebook-groep!