Liefdevolle post: Hoe lang houdt een mens het vol met zo'n lawaaipapegaai?
Bron: RTL

Liefdevolle post: Hoe lang houdt een mens het vol met zo'n lawaaipapegaai?

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Grüess di liebe Edith aus Tirol!

Lieve Edith, wat heb je nou toch weer naar het mooie Tirol gehaald. Ik zie kleurplaat Bart binnenkomen bij je en het eerste wat me opvalt is die enorme buik van hem. Trek hem een Lederhose aan, rode kniekousen met kwastjes aan de zijkanten, een hoedje met een veertje en dan vooral niets meer aan doen. Oh jawel toch wel....douw hem een pul bier in zijn hand. Dat maakt het plaatje compleet. 

Zocht jij niet een sportieve, actieve man die initiatief neemt en die je veel vragen stelt. Gewoon een man die geïnteresseerd is in je? Ik heb van dit alles nog niets kunnen ontdekken. Of had hij soms bij zijn aanmeldings-video alleen zijn hoofd gefilmd? Ik kan het me niet meer herinneren Zó veel indruk heeft hij dus op mij gemaakt. 

Jij doet me overigens denken aan Petri uit vorig seizoen B&B vol liefde, maar dan de vriendelijke uitvoering van haar. Jij weet duidelijk wat je wilt en dat weet Mats, je zoon, ook. Wat een lieve beer van een vent trouwens, met een heerlijk ‘Duits’ accent als hij Nederlands praat.

Bart kan wel vuurtjes maken, een potje bier achterover tikken en nog een en nog een en vooral veel kabaal maken, maar erg veel diepgang zit er niet in. Zijn gedrag is ook lomp en egoïstisch! Jij hebt de hele dag keihard gewerkt en meneer had alle tijd om een maaltijd voor je te maken, maar helaas vind je de hond in de pot. Klein detail...Bart heeft zich zelf wél rond ‘gevroten’.

Dáár ga jij nu verandering in aanbrengen. Dat doe je goed! Achterover leunen en kijken waar meneer mee komt. En jawel hoor....Bart heeft een goed idee, maar volgens mij gaat hij dáár heel snel spijt van krijgen. Die buik moet je tóch meeslepen, ook al is het bergafwaarts.Hij mag wel uitkijken dat hij niet als een sneeuwbal van die bergen afrolt!

Er staat een gigantische bergwandeling op het programma, dus hup in de gondel die berg op en dan weer terúg lopen. De bedoeling is dat jij er achter komt wie Bart nou eigenlijk is, maar afgezien van het feit dat hij naar adem snakt tijdens de wandeling, komt er niet zoveel geluid uit. Ik vermoed dat zijn longen worden geplet door een ander niet gering onderdeel van zijn lijf.

Je had gehoopt op wat interesse van zijn kant, maar kennelijk heeft Bart niet zoveel behoefte om er achter te komen wie jij nou eigenlijk bent. Beetje jammer dit. Ik vind Bart een bekrompen geest met een te grote waffel. Typetje blaaskaak die overal een dolletje van maakt. Maar diepgaande vragen die komen bij Bart ‘s nachts opborrelen. Jammer dat die vragen er nog niet zijn uit gekomen nadat hij wakker is geworden.

Bart geeft tijdens een pot bier aan, dat als hij zijn leven over mocht doen, dan werd hij geen bouwvakker maar gynaecoloog. Ieuwww....ik krijg een beetje jeuk van Bart zijn banale ‘grappen’. Moet je toch niet aan denken dat zo’n praatpaal een diepgaand onderzoek bij je instelt. Ik ben een beelddenker en hoop dat dit plaatje niet al te lang op mijn netvlies blijft hangen.

Lieve Edith, je hebt een belangrijke kans gemist! Bart zegt in (ik moet toegeven perfect Duits) dat hij een eigen slee wil en die krijgt hij van je. Waarom heb je hem niet op die slee gezet en een duw richting Nederland gegeven! Die man gaat het niet worden. Hij past zó ontzettend NIET bij je!

En daar is ineens Mike op zijn motor. Ook een kale, maar wel een lekkere vlotte kale, Ik vind hem nu al leuk! Hoe hij alleen al binnenkomt met de opmerking ‘wil je me alvast even helpen met uitkleden?’ Jij legt even uit dat Bart zijn ‘concurrentie’ is, maar daar denkt Mike héél anders over. Bart is ábsoluut geen concurrentie voor hem.

Mike vraagt je meteen het hemd van je lijf en dát is nou precíes wat jij zoekt! Een man die interesse heeft in jou en je leven. Bij een glaasje wijn snapt Bart niet waarom je iemand in de ogen moet kijken tijdens het proosten en Mike legt hem het ‘7 jaren slechte sex’ verhaal even uit. Jij klapt het er meteen in: “Oh maar 7 jaar slechte sex had Bart toch al”. Ik glij echt bijna van mijn stoel als ik die kop van je zie.

Mike z’n eerste indruk over z'n 'concurentue' is duidelijk. ‘Bart is een clown. Loopt met z’n dikke pens zo te showen (de woorden van Mike) en zich bewust breed te maken’. Mike zal zich waarschijnlijk niet gek laten maken door die lawaaipapegaai. Ik wist het wel als ik jou was Edith.

Lieve groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Winter Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!