Liefdevolle post: Een romantisch spervuur aan vragen, tijdens het diner
Bron: RTL

Liefdevolle post: Een romantisch spervuur aan vragen, tijdens het diner

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Hoi Petri,

Ja sorry, het is een simpel ‘Hoi’ en geen ‘Lieve Petri’. Ik heb namelijk in al die afleveringen die ik heb zitten kijken, niet zo heel veel liefs aan je kunnen ontdekken. Ik zag meer een behoorlijke kattenkop, die de ene sneer na de andere uitdeelt aan mannen, die je notabene zelf hebt uitgekozen.

Ik moet zeggen, dat het je niet ontbreekt aan zelfreflectie. Je weet donders goed dat je je niet zo netjes gedraagt naar je mannelijke gasten, die toch hélemaal speciaal voor jou naar je B&B zijn gekomen. In je video oproep vraag je toch duidelijk om mannen die ‘zin hebben om het avontuur aan te gaan’. Dan borrelt bij mij de vraag op ‘Wélk avontuur’?

Je runt je B&B namelijk helemaal alleen en al die mannen kunnen maar beter uit jóuw keuken weg blijven. Verder zit je elke vrije minuut met je neus in de boeken. Klinkt in mijn oren niet heel erg avontuurlijk! Hij moet volgens je oudste dochter Manon wél tegengas kunnen geven en nu ik alle afleveringen heb gezien is dit wel héél voorzichtig uitgedrukt!

Je vindt de mannen die hebben gereageerd allemaal wat oud en ook wat serieus. Nee jij bent lekker spontaan en een feestbeest. Of is dat nou net de reden dat je een niet zo serieus iemand zoekt, zodat je zelf wat ontdooid?

Je eerste ‘lover’ is Hans. Hij bracht een hele sinterklaaszak aan cadeautjes voor je mee. Zijn Frans is niet goed genoeg, praten doet hij véél te veel, luisteren kan hij óók al niet (je smoelwerk spreekt boekdelen). En dan het snoeien van bomen...dat levert echt wel hilariteit op. Nadat Hans zich het snot voor z’n ogen had getild om de ladder op te halen bij de buren (en dat in zijn beste Frans) begon Hans enthousiast je laurierboom te snoeien.

Hij toverde hem om tot een soort van buxus bolboompje en je was voorzichtig gezegd ‘not amused’! Toen je je bril afzette en ik je ogen vuur zag spuwen, dacht ik ‘zet dat ding in vredesnaam weer op, gifkikker’! Je gaf Hans écht onder uit de zak en dat waar je 2e ‘lover’ Olaf, die inmiddels gearriveerd was, getuige van moest zijn. Olaf leert wél meteen de echte Petri kennen.

Olaf heeft teveel tatoeages volgens jou. Tja...die zaten in zijn videoboodschap verstopt onder zijn trui en zijn sik en zijn kuif die kunnen er volgens jou wel af. Beetje jammer dat je tattoos niet zo makkelijk uit kunt gummen. Olaf is er ook niet echt van gecharmeerd dat hij mogelijk met een man een kamer moet delen. Maar jij deelt letterlijk de lakens uit. Gelukkig luistert Olaf wel goed naar de juf.

Die vragen(v)uurtjes van je beginnen zo langzamerhand wel erg irritant te worden. Het doet me denken aan de klassikale overhoringen van vroeger. Je loopt te klagen dat je de vragen die je stelt. niet terug krijgt, maar mijn god, jij stelt er zó veel dat je mannen gewoon compleet dichtslaan.

De laurierboom in buxusmodel is voor Hans de druppel. Hij is wel klaar met jou en je gesneer en betuttel. Je mag iets minder vaak roepen dat Hans niet luistert. Ik had al lang m’n koffer gepakt en dat is wat Hans nu gaat doen, want volgens Hans ben je hélemaaaal niet op zoek naar liefde.

Met Olaf beleef je een écht avontuur. Een uurtje ‘De Verraders’ kijken samen op de bank (leuk programma overigens). De vonken spatten er ook hier niet van af. Alles behalve een avontuurlijke avond. Dan is het tijd voor Toine, die had een ‘goeie bek’ volgens jou. Eens kijken hoe lang je het met Toine vol gaat houden, want Olaf gaat zijn biezen pakken.

Ook Toine wordt zowel door jou als door je vriendin onderworpen aan een fikse overhoring. Toine slaat zich hier amper doorheen (Domme Toine...je moet de vragen TE-RUG STEL-LEN!!!!!) Je vinkt een heel lijstje met vragen af zeg. Ppppfffff......weet je zeker dat je niet gewoon weer het onderwijs in wilt? Ik vraag me af of je oud leerlingen je missen.

Toine praat teveel, is te langdradig en dat zeg je dan ook gewoon. ‘Eet nou Toine, dan hou je je mond even en dan praten wij wel even’. Zo gaat het natuurlijk nooit iets worden Petri. Gelukkig heeft de ene man het mos geschraapt en oké....ook je boom gesnoeid (sorry...kon het even niet laten) en nadat Toine de zware tassen heeft mogen sjouwen mag ook hij vertrekken. 3 keer is niet scheepsrecht voor je. Erg goed voor je zelfvertrouwen is het zéker niet! En zo vertrekt Toine, nadat hij zijn croissantje in je ogen verkeerd heeft gesneden, met zijn zelf gebouwde stoere camper met achterop de tekst ‘Druk bezig met het verbrassen van de erfenis van mijn kinderen’. Het is maar wat je onder humor verstaat Toine.

Na het vertrek van Toine lijken ze bij RTL wel een beetje ‘Petri-moe’ want je bent een flink aantal afleveringen niet meer in beeld. Ik dacht al dat je de handdoek in de ring had gegooid. Maar daar is hij dan als een duveltje uit een doosje. Thomas. Een geschikte gast lijkt me, dus ik had zo gehoopt dat je lief voor hem zou zijn.

Thomas is een man die je niet zo heel snel gek krijgt denk ik, maar jij krijgt hem uiteindelijk met je spervuur aan vragen ook over z’n theewater. Ook hij krijgt het verwijt dat hij geen vragen terug stelt. Niet iedereen is zoals jij Petri! Wat Thomas ook doet, jij kunt zélf je autodeur wel open doen. Niet overdrijven Thomas. Het is echt nooit goed!

Thomas, ik geef je even het huisreglement. Regel 1: ‘s Ochtends je mond houden. Regel 2: Als je al wakker bent, moet je dan ook meteen praten? Regel 3: Luisteren Thomas. Regel 4: Meteen en graag vaak vertellen wat je van Petri vindt. Regel 5: Veel vragen. Regel 6: Niet het privé terrein betreden....TENZIJ...het je eigen belang is Petri!

Het eerste klusje is in je privé domein en de linnenkast wordt gerepareerd door Thomas. Als de Queen of Sheba zit je op een stoel te bekijken of alles wel naar wens gaat en zo is er wéér een klusje geklaard door man nummer 4. De cursus ‘houthakken’ doorloopt Thomas ook zonder problemen. Het lijkt zowaar iets te gaan worden met Thomas. Ik heb je in ieder geval met geen andere man zoveel zien lachen.

Maar dan gaat het fout! Thomas vroeg of hij je een kus mocht geven en dat mocht...op je wang. En dan gaat die vlerk zomaar dicht naast je zitten op de bank. IEIIEKKKKKSSS....niet zo dichtbij. Je zit in mijn aura!! Direct als je bent, zul je weinig subtiel hebben gevraagd of hij een stuk op kon schuiven. Weer een knauw voor die man. Wat zóek jij eigenlijk? Zoek jij wel een man?  Thomas durft in ieder geval géén toenadering meer te zoeken. Gelukkig mag hij wel de zware zakken hondenbrokken naar binnen sjouwen. Soms best handig zo’n sterke man, maar niet te dicht in je buurt komen graag. 

Het etentje met Thomas wordt een gepeperd kruisverhoor. Serieus????? Misschien moet JIJ eens iets minder praten en de dingen gewoon wat meer op je af laten komen. Dan wéér die vraag naar bevestiging: “Vind je mij aantrekkelijk?” En ja, Thomas vindt je aantrekkelijk en zowaar je krijgt de vraag terug of jij hém aantrekkelijk vindt. Nou jaaaaa. Je zegt het serieus: ”Nee, ik vind je NIET aantrekkelijk, jij bent niet wat mij aantrekt”.

Nou moet ik zeggen dat als mijn man zijn stuk vlees op zijn bord uit zou tuffen, ik er ook wel klaar mee zou zijn. Gatver Thomas, dit was écht goor!! Maar goed, Thomas eet rustig door en ik vermoed zo dat hij er het zijne van denkt. Hij weet heus wel dat hij geen filmster is, maar zó duidelijk hoefde je dat nou ook weer niet te zeggen.

Jullie pakken wat ‘Quality time’ in de tuin, wat inhoudt dat Thomas zijn mond moet houden. Gelukkig mag hij wel hoesten. Thomas begint maar een gesprek met de hond maar jij kunt het allemaal niet waarderen. Gelukkig heb je nog wel een klusje voor Thomas. Je hebt wespen in de kamer en zaagsel op de grond liggen, vanuit een balk. Ik weet het niet hoor Petri, maar wespen zitten niet in oude balken en dan ligt er ook geen bergje zaagsel op de grond. Zoiets noemen we in Nederland een BOKTOR!

Je vindt het absurd dat Thomas nog niet weet hoe jij je koffie drinkt. Niet goed opgelet jochie! En daar is ie weer. Thomas, je vraagt me hélemaal niets. Kun jij je iets herinneren wat je mij gevraagd hebt? Je hebt het al vaker aangegeven. Waarom let je nou niet beter op Thomas, als de juf iets zegt! 

Jij houdt van mannen die initiatief nemen, maar dát doet Thomas niet. Nee Thomas doet alleen dingen als jij het hem vraagt. Nou dát snap ik wel! Er was nog niet zo lang geleden een man die uit eigen initiatief een boom snoeide en de afloop heeft heel Nederland kunnen zien en met name horen! En dan hoor ik je zeggen dat je dan liever had gehad dat hij zou zeggen ‘zoek het uit met je grasmaaier’. Wat WIL je nou Petri? Initiatief of een man die zegt doe het ff lekker zelf. Lachen met Thomas kun je ook al niet meer. Ik voel een 4e exit aankomen. 

Dan volgt er een vreselijk ongemakkelijk gesprek in de tuin. De schooljuffen-toon is er weer maar Thomas vindt het nog steeds goed gaan. Gelukkig zorgt de hond voor wat afleiding. Je sneert er lekker op los als blijkt dat Thomas wéér niet geluisterd heeft omdat hij wéér geen vragen stelt. In Monclar is het waarschijnlijk snel klaar!

Wat ik enorm aan je waardeer is je zelfkennis. Je weet precies te omschrijven wat wij allemaal zien en met name horen. Dat je erg dominant en bepalend en soms vervelend bent. Het wordt nu misschien tijd om daar iets aan te doen en ja ik weet het...jij MOET niets, maar als jij een dekseltje op je potje wilt, is het wel raadzaam om van je bezemsteel af te komen!

Lieve groet (en die is gemeend)
Sonja

P.S. Kun je misschien nog een keer uitleggen wát je zoekt in een man?

P.P.S Zoek je eigenlijk wel een man?

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!