Een Jaar Van Nona’s Leven: Wie het laatst lacht
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Wie het laatst lacht

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Dat Wendy op Erik heeft gestemd, heeft gevolgen voor haar positie binnen de groep. Dat zij wel eens de volgende genomineerde kan zijn, is dan niet heel gek bedacht.

Wendy's besluiteloze gedrag en gedraai, worden haar niet in dank afgenomen. Isaac en Marciano verkneukelen zich. Kijk die Wendy rondkijken, niet wetende wat te doen. Dat zij op Erik heeft gestemd, valt vooral Erik enorm tegen. En dat laat ie merken ook. Nadeel van zijn overwinning is alleen dat al die hunkerende vrouwen nog iets langer moeten wachten voordat hij met ze op date kan.

Eliminatie Wendy en Rupert

De zoemer gaat. Eliminatie. Onderling wordt er besproken wie de genomineerden zullen zijn. Wendy natuurlijk. Das makkelijk. Wanneer Wendy zich tot 'haar' voormalige groepje wendt, stokken de gesprekken.

Niemand zegt wat tegen haar. Ze begrijpt het. Ze staat er alleen voor. Het is voor haar dan ook geen verrassing dat zij de opdracht moet spelen. Rupert is de andere genomineerde. Het is Wendy die de proef wint. Bye Rupert. Als je een beetje snel loopt, kun je Ima nog inhalen.

Zo grappig hoe de tafels zich keren. Marciano en Isaac doen er alles aan om Wendy aan hun kant te krijgen. Zelfs Marciano weet héél aardig en overtuigend over te komen tegen haar. Ik hoor nu al iemand vanuit Limburg gillen 'Ooh Maai Kott… D’r uit! D’r uit!'

Wendy besluit te kiezen voor groepje Sasha. En ook Mirthe blijft bij het groepje Sasha. Dit ondanks de inspanningen van Isaac en Marciano om haar over te halen zich bij hen aan te sluiten.

Videoboodschappen van thuis

Maar voordat de volgende eliminatie van start gaat, zijn er berichten van het thuisfront. Alle overgebleven deelnemers krijgen videoboodschappen te zien van hun geliefden. De videoboodschappen veroorzaken een stroom aan emoties bij de deelnemers. En even, heel even, zijn ze een hechte groep die elkaar troost.

De volgende eliminatie dient zich aan. Zo, dat ruimt lekker op. En eindelijk, eindelijk, worden Marciano en Isaac tegenover elkaar gezet. Dit tot vooral groot ongenoegen, en dan druk ik me nog mild uit, van Isaac. Hoe dúrven ze! Hem erop zetten. Hij, Isaac de Verschrikkelijke. Nu is het oorlog, bro.

Eliminatieproef Isaac en Marciano

Het is Isaac die de eliminatieproef wint. Hij voelt zich extra gesterkt. Het is lachwekkend hoe hij briesend door de loods loopt. Marciano neemt afscheid. Zal hij de afslag Lelystad nemen, de afslag Limburg of… nee, die gaat lekker rechtstreeks naar zijn gezin. Benieuwd wie de bonusmoeder van zijn kinderen gaat worden.

Hoe kleiner het gezelschap hoe ingenieuzer de plannen, bondjes, afspraken en messen in elkaars rug. Erik voelt de bui al hangen en probeert Wendy en Mirthe over te halen om Bern en Sasha tegenover elkaar te zetten. Sasha op haar beurt probeert Wendy en Mirthe ertoe te bewegen om op Erik te gaan. Dan komt ie tegenover Isaac te staan.

Mirthe en Wendy zijn geneigd om met Sasha mee te gaan. Zij krijgen van haar de keiharde belofte dat zij de eerstvolgende eliminatieronde niet genomineerd zullen worden. Beloftes. Wat zijn die nog waard in deze fase van het spel. Maar ja, ze willen niet overblijven met Isaac, Erik en Bern. Want daarvan zijn ze overtuigd. Bern zal van Sasha winnen. Want hij is sterk, zo vinden zij.

Sasha de strateeg

Typisch. Tot nu toe is het Sasha die de lakens uitdeelt en strategieën uitzet. Bern zit er maar een beetje bij en knikt bevestigend op commando. En ook fysiek heeft Sasha zich van een onvermoede kant laten zien.

En ook nu lukt het haar weer om Mirthe en Wendy ertoe te bewegen op Erik te stemmen. En dat met de belofte dat beiden de twee volgende rondes veilig zijn.

Erik denkt dat hij Wendy in zijn zak heeft en vraagt haar herhaaldelijk of zij nog meegaat in het plan om op Sasha en Bern te stemmen. Wendy draait er een beetje omheen. 'Even het spel aankijken', murmelt ze.

Ze zegt tegen Bern het verschrikkelijk te vinden om te moeten liegen. En nog wel recht in iemand zijn gezicht. Mwah… was lekker in de leer gegaan bij je voormalige 'bestie' Babette. Die had er geen enkele moeite mee.

Eliminatieopdracht Erik en Isaac

De eliminatieopdracht bestaat uit het trachten omverwerpen van kegels middels frisbees. Erik reageert nogal onderkoeld op het nieuws dat hij de eerste genomineerde is. Isaac is iets emotioneler wanneer blijkt dat hij het spel moet spelen, maar lijkt daardoor extra gefocusted. Wendy heeft het zichtbaar moeilijk met haar 'verraad.' Maar ja, het is eten of gegeten worden.

Zal Erik sneller dan hij denkt zijn overvolle mailbox kunnen legen en die hunkerende vrouwen kunnen beantwoorden? Of is het Isaac die na afloop van deze proef binnen no time zijn gezin in de armen kan sluiten?

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!