Zarra's Dorpsroddels: Stilte NA de storm?
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Zarra's Dorpsroddels: Stilte NA de storm?

Geschreven door Miriam Boonstoppel

Elke week roddelt Miriam als fictieve dorpsgenoot over Het Spaanse Dorp.

Ondertussen zijn we weer een dagverder als de dag waar de flinke strijd heeft gewoed in de straten van Zarra. Het gebulder dat galmde door de straten van Zarra had een aardig dreigend toontje en dat valt absoluut niet in de smaak bij de inwoners.

Zo te merken hebben de Nederlanders er zo te zien ook goed wakker van gelegen want ze lopen rond als aardige zombies. Nu hopen dat ze als volwassenen met elkaar in gesprek gaan en niet de confrontatie vermijden, of in mijn ogen; ontlopen.

Samen trekken we de koeien uit de sloot

Gelukkig zijn ze verstandig geworden, Sabrina, Matthew, Bianca en Raymond besluiten om tafel te gaan. Maar waar de één geen oude koeien uit de sloot wil halen omdat ze toch wel weten waar het over gaat, trok de ander toch even de koe uit de sloot.

De klap op de tafel was blijkbaar te intimiderend, terwijl de tafel er helemaal niks aan kon doen. Bianca is er overtuigd dat ze de timing kinderachtig vond, maar dat mag ze vinden toch? Eind goed al goed, lijken ze weer door één deur te kunnen. Maar of die 'voor de lol' klap van Matthew op de tafel van Raymond en Bianca nou zo handig is, maar gelukkig lijkt het in goede aarde te vallen.

Tijd om te presenteren!

Vandaag was het dan eindelijk zo ver, misschien niet uitgeslapen, maar wel fris en fruitig staat iedereen klaar om zijn uithangsborden te presenteren, hun logo! Met trots laten ze hun logo's shinen.

Waar Bastiaan en Melissa een echte proeverij houden van hun bier, hebben Jaap en Jochem een heuse etalage in hun raam gemaakt, dus ik hoef me ook niet meer zorgen te maken waar de barbies voor maken. Onze dorpsraad liep hun ronde langs de logo's. Van het varkentje en iets te felgroene shirts van Bianca en Raymond tot aan de blauwe wagen van Matthew en Sabrina, er was leven op straat.

En de winnaar is...

Bij de beoordeling zag je de nerveusiteit voor de eerste opdracht, heb ik gewonnen? heb ik verloren? Waar Bianca nog even een sneer terug kreeg dat de jury haar logo wat 'kinderachtig' vond -denk even terug aan de confrontatie met Sabrina en Matthew- en Bastiaan en Melissa toch even hun logo moeten herdenken en Matthew en Sabrina hun naam moeten overwegen, kregen Jaap en Jochem de winst in handen.

Ondanks dat hun logo misschien geen uithangsbord was, was het wel de creativiteit en duidelijkheid van het concept wat voor de winst heeft gezorgd!

Dat moet gevierd worden!

Dit moeten ze vieren, en dat doen Jaap en Jochem ook. In hun eigen echte balkon zwembad vieren ze de winst, het leven en laten ze de Spaanse warmte van zich af glijden, wat ook wel mag als je aardig wat uurtjes moet wachten op een andere koppel die je iets helpt omhoog sjouwen en je ondertussen ook echt geen andere dingen te doen hebt.

Het was een dag waar ieder koppel gericht op hun eigen project op pad gingen. Sabrina en Matthew gingen op zoek naar tegeltjes, kwamen terug met politietape? en Bastiaan en Melissa kregen het Spaans benauwd.

Spaans benauwd

Spaans benauwd krijgen ze het van hun mogelijke partner in het brouwerij leven. Waar ze zeker een potentiële partner zagen liet deze partner ook even weten dat ze echt alert moeten zijn op de komende vergunningen en regelgeving. Vooral Bastiaan vind dit even enorm spannend worden, en wil dit zo snel mogelijk regelen.

Al met al de koppels hebben het dus druk, druk, druk. Des te meer roddels....

Niks missen en meepraten over Het Spaanse Dorp? Word lid van onze Facebook-groep!