Het Perfecte Plaatje: BN’ers in een kooi
Bron: RTL / William Rutten

Het Perfecte Plaatje: BN’ers in een kooi

Geschreven door Sandra Groenescheij Laatste update:

Fotograaf Sandra van Focus-Fotografie bekijkt Het Perfecte Plaatje door háár lens.

De eerste opdracht is meteen een heftige. Het vastleggen van een gekooid dier, maar nu zijn ze zelf het dier. Een zelf portret. Sommige fotografen moeten het doen met een kooi waar ze zelf niet in kunnen, dus creatief zijn is een must in deze. Knap van zowel Niek als Sergio hoe ze proberen door middel van een close up het toch te laten lijken op een grote kooi. Ook Waldemar heeft het lastig met zijn kooi keuze en besluit deze dan ook maar gewoon te slopen. Ach, je hebt wat over voor het perfecte plaatje.

De foto met het plukje haar kon ik zelf niet helemaal volgen, waarbij ik denk dat de fotograaf het zichzelf al onnodig moeilijk maakt. Loes heeft het zelf ook zichtbaar heel moeilijk met de opdracht, of eigenlijk het leed van de dieren, dat er achter zit. Heel gewaagd wat ze doet, het volledige naakt in de kooi gaan zitten, maar ik moet zeggen dat ik het een fantastisch beeld vindt geworden.

Het commentaar

De jury is lovend over de foto van Loes en Niek en dat is niet meer dan terecht. Frans zijn foto is eigenlijk heel mooi genomen, maar hadden ze liever dichterbij willen zien en daar kan ik me wel in vinden. Deze is mooier gekozen dan die waar hij op schreeuwt. Quinty heeft het zich te moeilijk gemaakt door te experimenteren, wat eigenlijk zonde is. Maar.... eindelijk hebben de meeste fotografen wel voor de juiste foto gekozen. Daar zit dus al een flinke verbetering in ten opzichte van afgelopen week.

De uiteindelijke winnaar van deze shoot is, heel terecht, Loes. Met een 10 wel te verstaan. Absoluut terecht. Sylvia wordt een mooie tweede en Niek wordt derde in deze shoot. Maar de meeste hebben wel een heel mooi cijfer. Wat opvalt, is dat bij het commentaar van de jury, men al snel weet waar de jury op doelt, waaraan je kunt zien dat er flink gegroeid is. Sergio moet even alle zeilen bijzetten voor de 2e shoot.

Alles draait om kleur en beweging

De tweede shoot draait om kleur en beweging, waarbij de fotografen aan de slag gaan met gekleurd poeder. Dit is absoluut uitdagend, maar wanneer het goed wordt gebruikt, kan het een fantastisch beeld op leveren. Wat ik soms lastig vindt, is de keuze die vooraf gedaan wordt door de programma makers. Natuurlijk is het ene model makkelijker dan de andere, of in dit geval vooral het ene toestel makkelijker dan de andere. Maar waarom zet je er, zeker zo vroeg in het programma, toestellen bij waarbij je die gevraagde beweging nauwelijks voor elkaar kunt krijgen. Ik krijg dan toch een beetje het gevoel, dat de fotograaf die 1 van deze toestellen treft, absoluut pech heeft en bijna geen kans om een gelijkwaardig beeld op te leveren. 

Daarnaast was het vooral de combinatie, die het extra lastig maakte. Een dame met lang haar op het mini bokje, zodat je het poeder via het haar kan laten rondvliegen, is toch net wat makkelijker dan een man met kort haar, op een al heel lastig toestel. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat deze foto's lager werden beoordeeld. Op zich waren de keuzes wel weer goed, op 1 na. Ondanks alle waarschuwingen, besloot Waldemar toch een onscherpe foto in te leveren. En dat terwijl hij vertelde dat er 3 scherpe foto's tussen zaten. Misschien niet zo spectaculair als deze, maar toch. Toen ik de foto's zag, vond ik die van hem nml geweldig, maar ja, niet scherp blijft gewoon niet scherp.

De shoot is totaal terecht gewonnen door Sylvia. Heel verassend komen daarna Frans en Henry, welke ook voor deze shoot zeker een hele goede foto hadden gemaakt en dus terecht in de top 3 zijn geëindigd. Wellicht dat Henry ons nog gaat verassen. Iets met stille wateren.... Voor Sergia was het deze week klaar, zijn tijd bij het perfecte plaatje zit er helaas op. Jammer, maar wel terecht. Ik kan niet zeggen dat er slechte kwaliteit foto's zijn geleverd, maar de rest heeft het gewoon beter gedaan. En iets beter getroffen met hun model en apparaat, dat dan ook weer wel.

Benieuwd naar de opdrachten van volgende week, maar wat ik even snel zag, is dat vooral Frans hier zeker niet blij mee is.

Meepraten en je eigen perfecte plaatjes delen? Word lid van onze Facebook-groep!