Expeditie Robinson: Krista is een slechte verliezer
Bron: RTL / Shotbysud

Expeditie Robinson: Krista is een slechte verliezer

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Deze aflevering was spraakmakend. Er werd misschien Robinson geschiedenis geschreven. Maar eerst leek het erop dat het trauma van de BN'ers weer opdook. Dus een aflevering waarover gesproken gaat worden bij de koffieautomaat morgen op het werk. En Expeditie Robinson is na de uitzending áltijd trending op X (voorheen Twitter) en dat zal vanavond zeker weer het geval zijn.

Expeditie Robinson draait om het vinden van de echte Robinson. Dus iemand die voedsel kan vinden, vuur maken, iemand die sterk is in proeven, maar ook iemand die goed is in het sociale gedeelte. Vrienden maken in de groep, of je nuttig maken in de groep, bondjes smeden en zorgen dat de groep je niet uitkotst!

En dat is waar Krista duidelijk de plank mis heeft geslagen. Het verzwijgen van de immuniteitsmunt die Eva had en de gevolgen daarvan hebben ervoor gezorgd dat een aantal mensen Krista weg willen hebben. De vorige aflevering is ze op het nippertje gered doordat Max heimwee had en weggestemd wilde worden. Een aantal mensen heeft ook duidelijk gemaakt dat zij hun eerste keuze is om weg te stemmen.

Het zwaard van Damocles

Dus hing het ‘zwaard van Damocles’ nadrukkelijk boven het hoofd van Krista. Wist zij dat ze waarschijnlijk weggestemd zou worden tenzij ze immuniteit zou winnen. Maar in de gevarieerde, zware proef waarin met ballen gegooid moest worden, gegraven, gehakt en gepuzzeld moest worden, was niet haar proef. Ze eindigde in de middenmoot terwijl Jochen voor de tweede keer won. Hij nam dit keer Radmilo en Floris mee. Samen met een Hollands pakket met erwtensoep, kaas, drop, pindakaas en stroopwafels.

Op het winnaarseiland gaf Radmilo aan klaar te zijn met de expeditie en vroeg hij Jochen en Floris op hem te stemmen. En dus leek het of de man die Chelsey en Max beloofd had om het eiland niet te verlaten voordat Krista weg was, opgaf uit heimwee. En ik dacht dan gaat mijn column weer over die BN’ers die veel sneller opgeven dan de echte ‘onbekende’ Robinson liefhebbers. Dat er weer eens een Expeditie moet komen met onbekende mensen, echte Robinson fanaten. Die doorgaan tot het bittere einde.

En bij de eilandraad verwachtte ik een snel en roemloos einde voor Radmilo. De man die zich verheugde op de individuele strijd die er na de samensmelting ging komen. Maar die daarin nooit uit heeft geblonken en ook nu weer zichzelf op het nippertje veilig speelde. Want ook Willem dacht eraan om op Radmilo te stemmen. En dus telde ik al Jochen, Floris, Willem en Krista als zekerheden.

De slechtste verliezer ooit

Maar de eilandraad werd een verrassing. De strijd ging gelijk op tussen Radmilo en Krista en toen kwam een stem namens kamp Noord en een stem voor Max, een stem voor Chelsey en toen stond Krista op en liep weg. En maakte zichzelf voor mij de slechtste verliezer ooit in Expeditie Robinson. En ik volg het programma al van het eerste seizoen. Uiteindelijk kwam Krista terug, vond het niet eerlijk, ze huilde, was kwaad en gefrustreerd. En verweet de groep de dingen die ze zelf ook had gedaan.

Beste Krista, je verweer raakte kant nog wal. Je verweet de anderen dat er een spel gespeeld werd, maar dat deed jij vanaf het begin zelf. Door jouw keuze is er iemand uit een sterke vriendengroep het spel uitgegaan. Deze vriendengroep wilde je weg hebben. Je hebt Mark er direct uitgewerkt, maar deze misschien naïeve maar goudeerlijke gozer en publiekslieveling heeft zich terug in de expeditie gevochten en wilde jou ook weg hebben! Dus je besef toen je alleen achterbleef: ‘what goes around comes around’ klopt inderdaad. Misschien kun je ook zeggen ‘Karma is a bitch’.

Een BN’er kan in Robinson een andere kant van zichzelf laten zien. Zoals onder andere Dave Roelvink, Jamie Vaes, Corry Konings. Jij hebt ook een andere kant laten zien. Die van een kwaad, bijna stampvoetend klein kind dat alleen de fouten van anderen ziet! En zo zal ik je in ieder geval de komende jaren blijven zien als de slechtste verliezer ooit in Expeditie Robinson.

En Radmilo als je nu de volgende aflevering opgeeft zal ik weer een pleidooi moeten houden voor een terugkeer van de onbekende Robinson liefhebbers die tot het einde gaan en niet opgeven.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!