Nelleke verlaat Expeditie Robinson: ‘Bizar dat Koen al zijn stemmen op mij heeft gezet’

Nelleke verlaat Expeditie Robinson: ‘Bizar dat Koen al zijn stemmen op mij heeft gezet’

Geschreven door John Holdorp

De 31-jarige Nelleke werd in Expeditie Robinson een publiekslieveling. Op Twitter kreeg ze veel positieve reacties en ontstond zelfs de hashtag #teamnelleke. Na een flinke tegenvaller tijdens de eerste proef, waardoor ze direct naar het Belgische team moest en kansloos leek, bleek dat ze behalve haar uiterlijk ook haar karakter mee had. Ze bleek een echte vechtster die zich niet uit het veld liet slaan en tegen de verwachtingen in de samensmelting haalde.

Haar enthousiasme was meermaals duidelijk zichtbaar en schitterend om te zien! Helaas werd ze kort na het winnen van een proef toch uit de Expeditie gestemd, dit mede door het grote aantal stemmen dat de Belgische deelnemer Koen op haar inzette. Wij leggen Nelleke het vuur aan de schenen in Robinson Vragenvuur.

Hoe voelde het om de Expeditie te moeten verlaten?

"Dat was natuurlijk helemaal niet leuk! Vanaf jongs af aan droom ik al van meedoen aan Expeditie Robinson en als je dan eindelijk mee mag doen dan wil je die finale halen ook! Maar ik heb alles gegeven wat ik in me had en dat heeft mij tot daar gebracht. Meer zat er echt niet in helaas."

Je had net een proef gewonnen. Voelde het hierdoor nog erger?

"Een individuele proef winnen was een doel op zich binnen de Expeditie voor mij, dit maakte het gevoel niet erger, maar zorgde er eerder voor dat ik met opgeheven hoofd de Expeditie kon verlaten."

Had je verwacht dat je zoveel stemmen zou krijgen?

"Zoveel stemmen had ik niet verwacht. Ik wist wel dat het er een boel gingen zijn en dat ik eruit ging kwam dan ook echt niet als verrassing. Maar dat Koen al z’n stemmen op mij heeft gezet, blijf ik bizar vinden. Ik wist wel dat hij iets tegen mij had gekregen tijdens de Expeditie en misschien wel een extra stem in zou zetten. Maar alle stemmen, dat had ik niet verwacht."

Geloof je dat jouw Expeditie anders gelopen was als de eerste proef anders was verlopen?

"Ja, 100 procent. Door het verliezen van de eerste proef is alles op een bepaalde manier gelopen en kwam ik in een underdogpositie. Dit kan zo z’n voordelen hebben, maar het heeft mij denk ik de hele expeditie achtervolgt en uiteindelijk de das om gegaan."

Had je iets anders kunnen doen om langer in de Expeditie te kunnen blijven?

"Ik heb alles gegeven wat ik in me had en er niet meer in. Het enige wat ik iets tactvoller had kunnen doen was mijn terugkeer van Wraakeiland. Ik was de dag daarvoor weggestemd door mijn kampgenoten en kwam terug door Eva en Farah te verslaan op de evenwichtsbalk. Meteen daarna moest ik meestrijden voor de samensmelting, de manier waarop ik terugkwam viel niet goed bij mijn oude kampgenoten, ik heb daar toen niet goed genoeg over nagedacht. Maar zoals Herman zou zeggen: dat is achteraf een koe in de reet kijken!"

Hoe had je jezelf voorbereid op Expeditie Robinson?

"Ik heb veel voorbereidingen getroffen voor mijn Expeditie, ik ben een paar kilo aangekomen, heb extra zwemlessen genomen (helaas zijn die bij geen enkele proef van toepassing gekomen), heb veel geoefend met vuur maken en heb heel veel gewerkt aan mijn evenwicht."

Wat vond je het mooiste en minst mooiste moment tijdens de Expeditie?

"Het mooist vond ik het overleven op een eiland en het leven in en van de natuur, daarnaast was het winnen van proeven echt fantastisch! Het minst leuk waren de eilandraden, elke keer was het erop of eronder voor mij en dat leverde erg veel stress op."

Met wie kon jij het beste vinden tijdens de expeditie en met wie het minste?

"Het beste kon ik het vinden met Kevin en toch ook met Herman, al heb ik daar helaas maar kort mee op een eiland gezeten. Het minste was uiteindelijk met Koen."

Wie vind je een echte Robinson? Wie is jouw favoriet en mag van jou winnen?

"Herman vind ik een echte Robinson, als je die op dat eiland laat zitten, kun je hem over een jaar komen halen bij wijs van spreken. Die redt zich wel en dat is in mijn ogen een echte Robinson. Winnen vind ik lastig, want daar komen ook proeven meekijken, dan zijn mijn favorieten nu nog: Thomas en Kevin."

Hebben we de echte Nelleke gezien in de uitzendingen?

"Mijn vrienden en familie zeggen steeds dat ze mij echt helemaal herkennen zoals ik ben in de Expeditie. Zelf zie ik vooral terug wat ik ervaren heb en zie ik ook dingen die ik van mezelf niet kende. Zoals bepaalde (super fanatieke) gezichtsuitdrukkingen haha. Ik ben blijkbaar nogal expressief."

Je bent net als Herman erg actief op Twitter. Er was zelfs de hashtag #teamNelleke. Hoe vond je het om de reacties te lezen?

"Ik twitter pas sinds kort, maar moet zeggen dat ik het heel leuk vind! Al gooien mensen soms wel wat snel hun ongezouten mening online. Gelukkig heb ik heel veel lieve berichten gekregen via sociale media. Dat was echt superfijn en het deed mij echt deugd om te merken dat zoveel mensen mij steunden!"

Wat vond je de leukste reactie die je hebt gekregen via social media?

"Een hele bijzondere was toch wel van iemand die niet helemaal lekker in haar vel zat en blijkbaar steun haalde aan het kijken van de afleveringen. Dat is iets wat ik nooit had verwacht, dat het zo’n impact kon hebben voor iemand."

Als je uitgenodigd zou worden om nog een keer mee te doen, zou je dat dan doen?

"Jazeker, metéén! Wanneer gaan we?"

Wat zou je dan anders doen?

"Oei lastige vraag, elke Expeditie is uniek en je kunt je daar bijna niet op voorbereiden. Dus ik denk dat ik het niet anders zou aanpakken."

Hoe zou je jouw deelname en de hele ervaring beschrijven? Wat zal je altijd bijblijven?

"Als een hele intense rollercoaster van begin tot eind. Doordat ik de eerste proef verloor, moest ik elke ronde vechten voor mijn plek. Ik denk dat ik daardoor de expeditie heel intens heb beleefd. Wat mij altijd bij zal blijven is het slapen op het strand, wakker worden van de zonsopgang, rondje maken over het eiland en de dag beginnen. Wat was dat een simpele, maar prachtige routine! Ik zou het allerliefst elke dag zo wakker worden."

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.