Talpa trekt stekker uit GoedNieuws Vandaag
Bron: William Rutten

Talpa trekt stekker uit GoedNieuws Vandaag

Geschreven door Pieter Jongsma

Talpa trekt toch de stekker uit het tv-programma Goed Nieuws Vandaag. Eerder deze week lieten ze nog weten dat het programma nog zou blijven bestaan. Nu komen ze daar toch op terug. De laatste uitzending is op 22 december.

Op SBS6 zijn dan afleveringen van Lingo en 50/50 te zien schrijft het AD. GoedNieuws Vandaag begon in oktober en moest nieuws bieden voor de kijkers die al het negatieve nieuws zat waren. Uit eindelijk bleek dat er helemaal niemand op zat te wachten. Donderdagavond keken er volgens het AD 56.000 kijkers.

Marc Veeningen, hoofdreacteur van GoedNieuws Vandaag en Hart van Nederland: "De journalistiek moet blijven zoeken naar manieren om te voorkomen dat steeds meer mensen nieuws mijden vanwege het negatieve karakter, zoals we met GoedNieuws Vandaag hebben geprobeerd. Naast het aandacht geven aan maatschappelijke problemen blijft het belangrijk de oplossingen voor die problemen te belichten én te laten zien wat er wél goed gaat. Ook wij blijven dat doen; het is en blijft een groot onderdeel van de journalistieke aanpak van Hart van Nederland”.