Marieke Elsinga na jaar afwezigheid terug in Q-escape room
Bron: Qmusic

Marieke Elsinga na jaar afwezigheid terug in Q-escape room

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Marieke Elsinga is dit jaar weer terug in de jubileumeditie van de Q-escape room. Vorig jaar was ze afwezig vanwege haar zwangerschap. Qmusic sluit opnieuw dj's op in een escape room.

Naast Elsinga zijn ook Bram Krikke, Domien Verschuuren en Kai Merckx te zien. Mattie Valk is er dit jaar niet bij. Na een platenzaak, een museum en het hoofdkwartier van de Kerstman komen de dj's op 17 december in een geheel nieuwe ruimte terecht.

Het thema van dit jaar blijft weer geheim tot het betreden van de ruimte. De Q-escape room staat bekend om zijn unieke en onvoorspelbare elementen. Eerdere edities werden gekenmerkt door mysterieuze berichten, een illusionist, de aanwezigheid van bekende Nederlanders, geheime deurtjes, een pressure room en zelfs een onverwachte ontmoeting met een kameel.

De dj’s krijgen ieder een ultrakort fragment van een hit uit de rijke geschiedenis van de Top 40. De enige manier om uit de Q-escape room te komen, is het raden van de juiste titel en artiest, de oplossing van de muzikale code. Op vaste momenten gedurende de dag mogen de dj's een gok wagen.