NPO bevestigt: Khalid & Sophie vervangt Op1, maar krijgt nieuwe vorm
Bron: BNNVARA / Annemieke van der Togt

NPO bevestigt: Khalid & Sophie vervangt Op1, maar krijgt nieuwe vorm

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het praatprogramma Op1 stopt volgend jaar, dat heeft de NPO vandaag bevestigd na berichtgeving van het Algemeen Dagblad woensdag. De vooravondtalkshow Khalid & Sophie verhuist in september 2024 naar de late avond. Het programma krijgt wel een nieuwe vorm en zal voortaan maar vier dagen per week te zien zijn, van maandag tot en met donderdag. Wat er op vrijdag te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Eva Jinek komt op de huidige plek van Khalid & Sophie. Eva presenteert vanaf september voor AVROTROS van maandag tot en met donderdag om 19:00 uur een nieuw actueel praatprogramma ‘dat draait om nieuws, cultuur en wat er leeft in het land.’ Ook voor dit tijdslot is nog niet bekend wat er op vrijdag wordt uitgezonden. Er wordt gespeculeerd dat Matthijs van Nieuwkerk de vrijdagshow op zich neemt.

Er ontstond vandaag veel verwarring over de toekomst van Khalid & Sophie. De NPO zei vanmorgen in een persbericht dat zij ‘BNNVARA en de redactie van Khalid & Sophie’ hadden gevraagd ‘om een nieuw journalistiek programma te ontwikkelen.’ Vanmiddag liet de NPO weten dat alleen het format iets wordt aangepast, maar dat Khalid Kasem en Sophie Hilbrand aanblijven als presentatoren van de talkshow.