Ruud de Wild bevestigt vertrek bij BNR Nieuwsradio

Ruud de Wild bevestigt vertrek bij BNR Nieuwsradio

Geschreven door Daniël Schalk

Ruud de Wild heeft zondagavond bevestigt dat hij vertrekt bij BNR Nieuwsradio. “Ik betreur het, maar het is niet anders. Ik merkte dat het presenteren op BNR andere koek is. Bovendien miste ik de muziek toch wel erg”, zegt de voormalig Radio 538-dj zondagavond in een persbericht.

In het persbericht van BNR wordt niks gezegd over Ruud zijn mogelijke overstap naar Radio 2, zoals ‘goed ingevoerde bronnen’ in De Telegraaf melden. “Ik heb wel met heel veel plezier en respect met de redacteuren van BNR gewerkt. Die samenwerking zal ik zeker missen”, vervolgt hij.

Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR, zegt: “Het was zowel voor BNR als voor Ruud de Wild een ingecalculeerd risico om deze samenwerking aan te gaan. Ik ben blij dat we het hebben geprobeerd. Ondanks hard werken is het niet gelukt. Dat is jammer, maar er zijn echt ergere dingen in de wereld”

Ruud zijn programma bij BNR, Ask Me Anything, gaat wel door. “Ik geloof heilig in het programma Ask Me Anything en we gaan daar zeker mee door.” Fröhlich onthult dat Ruud niet helemaal verdwijnt. “Ik wens Ruud heel veel succes bij zijn nieuwe job”, zegt hij in het persbericht.

De Wild zou volgens De Telegraaf vanaf 2017 de middagshow van Wouter van der Goes op Radio 2 tussen 16:00 en 18:00 uur overnemen. Van der Goes schuift door naar de avond, waar nu Bert Haandrikman een avondshow presenteert. Hij krijgt op zijn beurt een ochtendshow in het weekend.