Matthijs van Nieuwkerk naar RTL, krijgt zondagavondshow
Bron: BNNVARA / Annemieke van der Togt

Matthijs van Nieuwkerk naar RTL, krijgt zondagavondshow

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Matthijs van Nieuwkerk maakt de overstap naar RTL. Van Nieuwkerk heeft bij het commerciële RTL een contract getekend voor vier jaar. Het contract gaat in op 1 januari. Dat heeft RTL bevestigd na berichtgeving van het AD. Matthijs maakt op 21 april zijn RTL-debuut met een wekelijkse show op de zondagavond.

Op RTL4 krijgt Matthijs een zondagavondshow waarin hij terugblikt op de voorbije week. Er is in het programma ook veel muziek. De komst van Mathijs op de zondagavond betekent volgens Renze Klamer niet het einde van Renze Op Zondag. “We gaan elkaar, als het goed is, afwisselen”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Matthijs zal ook reportage- en interviewprogramma’s gaan maken voor RTL4 en RTL’s streamingdienst Videoland. “De uitgestoken hand van RTL was hartelijk én direct zeer inhoudelijk. We beginnen vanaf januari samen in volle vlucht aan een spiksplinternieuw avontuur. Ik heb het werk gemist”, zegt Matthijs.

Van Nieuwkerk vertrok in november 2022 bij BNNVARA, nadat zijn werkgever openlijk twijfelde aan zijn oprechtheid na beschuldigingen aan zijn adres van grensoverschrijdend gedrag tijdens De Wereld Draait Door. Bij de NPO presenteerde hij Matthijs Gaat Door, CHANSONS, The Connection en de Top 2000 Quiz.