Liefdevolle post: Hoe moeilijk kan het zijn om de waarheid te vertellen?
Bron: RTL

Liefdevolle post: Hoe moeilijk kan het zijn om de waarheid te vertellen?

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Hey Saul,

Jij hebt wel wat aangetrokken zeg! De een is je ex, die waarschijnlijk denkt dat ze voor ‘Ex on the Beach’ is geselecteerd. De ander heeft een 18+ content. Héél bijzonder dat in ieder geval dat je broer Ruben de 18+ content dame ergens van kent. Waar Ruben haar van kent is wel duidelijk en dat het ‘2 handen vol zijn’ heeft Ruben ook snel gezien. Voor jou is dat allemaal een beetje te veel van het goede.

Amy Rose bijt het spits af bij je. Met evenveel zin als bagage komt dit poppetje van 20 lentes aan. Ze heeft zich aan je voorgesteld via een videofilmpje met een enórme witte strik op haar voorgevel. Ze heeft in ieder geval meteen je aandacht. Dan houdt ze óók nog eens van wijn. Dat kan niet meer stuk.

Jij krijgt kennelijk geen jeuk van dat zeurderige stemmetje van Amy Rose. Nee jij hebt zelfs al een klein kriebeltje voor haar, maar daar is bij jou niet zoveel voor nodig. Dat gebeurt je in de supermarkt ook gewoon. Ik vind alles maar dan ook alles aan haar nep en erg kinderlijk. Maar ja, ze is ook nog maar 20 en heeft het kennelijk niet koud in haar 'blote-buiken-topje'. 

Ze maakt duidelijk indruk op je in haar knetter-strakke skipack. Het is me wel een modepoppetje zeg, maar skiën kan ze wél, dt mag óók gezegd worden. Ik heb zo’n vermoeden dat dit meisje geen concurrentie duldt en nogal jaloers is aangelegd en mijn vermoeden blijkt al snel te kloppen als Jessie voor de nodige reuring zorgt.

Jessie is, net als jij, 29 en zó meer volwassen, maar Amy Rose kan niet nalaten om even voor de camera te vertellen dat jullie al gezoend hebben. Toch zeg jij dat je alle opties open houdt en dat het een ‘impulsief dingetje’ was, maar hoeveel kans hebben de andere dames nog? Jessie heeft al snel door dat jij en Amy Rose klef zijn met elkaar en voelt zich het vijfde wiel aan de wagen.

Het wordt tijdens de date met Jessie wel érg ongemakkelijk. Je vindt dat je eerlijk moet zijn over je kriebels voor Amy Rose en over het feit dat jullie gezoend hebben. Lijkt me een goed plan Saul, dan hoeft Jessie verder geen energie meer in je te steken. Hou wel even in je achterhoofd dat er de nodige alcohol in het spel was toen jullie elkaar aan het aflebberen waren.

Amy Rose zag groen en geel van jaloezie toen ze hoorde van je date met Jessie en zette haar bokkenpruik op en dat bewijst maar weer hoe jong ze nog is. Ze zoekt nog even de bevestiging dat je kriebels wel blijven als je met Jessie op stap gaat. Ook wil ze weten of je gaat vertellen dat er gezoend is. Je wordt al lekker ingepakt door haar en ze belt maar meteen haar moeder. Ze mag lekker thuis gaan genieten van de ‘supermarkt sushi’ en ik voel een kale plek op je hoofd aankomen van het formaat ‘duim’.

Lichtelijk ‘overdressed’ stapt Jessie bij je achterop de ‘sneeuw-taxi’ richting kabelbaan waar jij een super romantische date met kaasfondue en wijn hebt geregeld. Ik voel de baksteen in je maag bijna zelf, want je wilt het vertellen, maar hóe dan? 

Je draait maar om de hete brei heen en het woord ‘zoenen’ krijg je niet over je lippen. Jessie maakt het je nóg moeilijker door te zeggen dat ze nooit maar dan ook nooit onaardig tegen iemand zou zijn, en ze vindt je ‘cute’ en lief. Nou Saul...klap hem er maar in.

En dan komt het hoge woord er met veel te veel woorden uit. Je hebt te maken met een volwassen vrouw Saul en niet met een kind. Je zegt dat je niet weet of je voor Amy Rose wilt gaan. Jessie legt het je zo ongeveer in je mond dat ze het wél wil weten als er meer gevoelens voor Amy zijn.

'Stotter...stotter...kuch...kijk... ja...Amy en ik zijn...euh...een beetje intiem...euh iets...maar het is niets...euh...ik zal nooit met iemand iets doen voordat ik haar ouders heb ontmoet’ en ‘normaal zou dit nooit voorkomen, maar ik wil dat je weet wat de stand is’. Wat de stand is???????

WTF Saul. ZEG HET GEWOON! Maar jij zegt dat het met name impulsief was en dat het niets voorstelde. Laat jaloerse Amy het maar niet horen! Jessie wil een eerlijke kans en vindt hier wél wat van. Ik heb je heel veel woorden horen stotteren, maar ik heb absoluut NIET gehoord dat je letterlijk hebt gezegd dat je Amy gezoend hebt!

Gelukkig trek je de pleister er bij Jessie af en ook dat is weer een gebed zonder eind. 5 kwartier lullen in een uur zonder écht iets te zeggen. Jessie is zó duidelijk tegen je, maar tjonge jonge, wat heb jij weinig ruggengraat. Qua gedrag pas je wel bij de jonge Amy. Als Jessie niet had doorgevraagd, had je het waarschijnlijk nóg niet gezegd. Jessie is er wel klaar mee en gaat naar huis. 

Arme Amy Rose is net bekomen van Jessie en plotseling staat Kelsey voor de deur. Een en al positieve energie en zó anders dan Amy Rose. Die laatste vertelt meteen hoe close ze al met je is en neemt zich meteen voor je gewoon lekker te knuffelen waar Kelsey bij is. Geen poppenkast meer voor Amy Rose. Blijven zitten onder die duim hoor Saul!

Tijdens de lunch is je prinses bij het onbeschofte af tegen Kelsey en haar ware aard komt boven. Zie jij dat nou écht niet Saul??? De ene klaagzang na de andere komt uit Amy’s mond en haar gedrag is echt niet oké! Het eten is te zout, de gesprekken gaan over niets en Amy besluit in haar 'blote buiken truitje in de sneeuw' het toilet maar eens op te gaan zoeken om haar lippen er nog wat voller uit te laten zien. En wéér wordt je aan je vest getrokken voordat je met Kelsey op date gaat. Hoeveel bevestiging heeft dit meisje nodig?

Lieve Saul, ik wens je heel veel plezier in je kleuterschool en doe me een lol.....bel die andere dames af want die zijn sowieso kansloos! Tenzij je ex nog iets voor elkaar weet te krijgen. Ik voel juice aankomen tussen Amy Rose en je ex. Kan niet wachten!! Ik ben helemaal HDP!! (Heppie De Peppie)

Lieve groet,

Sonja

Luister B&B De Podcast over Winter Vol Liefde. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen en meepraten over Winter Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!