Molspiracy: Fons zweet op de gekste plekken, is inspanning de enige oorzaak?
Bron: AVROTROS

Molspiracy: Fons zweet op de gekste plekken, is inspanning de enige oorzaak?

Geschreven door Wilma Schotman Laatste update:

Elke maandag deelt Wilma in Molspiracy haar theorieën over Wie is de Mol?

Zaterdag 13 januari, de tweede aflevering van Wie is de Mol? We waren de hele dag weggeweest, maar gelukkig konden we ons om 20.25 op de bank nestelen.

Tijd om wat lekkers te maken was er niet, ijstaart als toetje, heerlijk! Alleen het Mexicaanse tintje ontbreekt. Er komen nog afleveringen genoeg om hier verandering in aan te brengen.

Een molympische puinhoop

De eerste opdracht bevindt zich op een atletiek baan. Ik voelde me gelijk rustig worden, na het gehaast om op tijd te komen. Want toen ik de rennende kandidaten zag, kreeg ik spontaan medelijden. Alhoewel Kees er met zijn zweetbandje wel heel sportief uitziet. Als je niet beter wist zou je denken dat hij zijn beroep uitoefent.

Tijdens deze opdracht gebeurde er van alles, de microfoon doet het niet als Anna wil vertellen wat er op de kaartjes staat. Anna geeft het stokje over aan Kees, maar hij denkt laat mij maar rennen.

En dan komt Fons. Hij mag de “rennende” engel zijn. Maar helaas hij veroorzaakt alleen maar meer chaos. De kandidaten op de tribune snappen niet wat Fons aan het doen is. Nou wat dacht je van het bedenken van een nieuw spelletje?

De “Fons”ORLOOP, net doen alsof ik heel erg mijn best doe om geld te verdienen, net als bij een sponsorloop eigenlijk. Maar het verschil is dat Fons bij dit spelletje het geld in eigen zak houdt. Het lijkt of hij nog heel erg zijn best doet om de gefrustreerde kandidaten op de tribune te helpen, maar als er niks verdient is kan hij een lachje nog net overdrukken, als Rick het slechte nieuws verteld.

Zweet

De kandidaten snappen het niet, hoe kon het zo mis “lopen”. Heel veel tijd om erover na te denken hebben ze niet, want de groep wordt verdeeld in de waaghalzen en de boomers.

Fons mag zich bij team waaghals voegen. Als ze bij de gekleurde helmen aankomen, is de helm keuze van Fons bijzonder te noemen. Hij is journalist, om dan voor sportvragen te kiezen?

Ze gaan klimmen en tijdens het klimmen beluisteren ze een podcast. Fons lijkt niet verrast als het liedje van Imca Marina wordt ingezet. Hij zingt zelfs lekker mee. Hoop voor hem dat hij zich kan bedwingen om de boomers niet te bedanken voor alle bewegende moves.

Fons liet zich tijdens het klimmen ontvallen dat hij blij was dat hij een extra onderbroek bij zich had. Een Mol is natuurlijk liever ondergronds, maar is hij er dan zo zeker van dat hij blijft? Ik denk dat de andere deelnemers er qua geur ook blij mee zijn…..

Verwarring

Justin probeert nog even voor verwarring te zorgen vlak voor de executie. Helaas voor Jip pakt deze executie niet goed uit voor haar. Ze moet de groep verlaten. Als ze in de bus zit, verschijnt de welbekende waarzegster weer. Ook Jip krijgt een topito.

We hebben weer een week de tijd om te speculeren wat dit nou toch te betekenen heeft.

Meepraten over Wie is de Mol? Word lid van onze Facebook-groep!