Door Natasja’s Ogen: Ashley is een bazige koningin
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Door Natasja’s Ogen: Ashley is een bazige koningin

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2024.

Deze derde week is het King and Queen week. Oftewel er zijn altijd een koning en koningin aanwezig in een afgezonderde ruimte, ook wel het kasteel genoemd. Ik vind het wel leuk dat er nu alweer een aparte ruimte is. En niet alleen in de eerste week en dan weer ergens op het einde. Ik vind deze themaweek wel weer goed uitgevoerd. Aan Ashley was het de eer om als eerste in het kasteel te gaan zitten samen met nieuwe bewoner Glenn. En werd zij tot koningin gekroond.

De koning en koningin kunnen niet genomineerd worden en leven in luxe. Het blijft een kleine kamer waar ze in zitten, maar er is wel koffie en ze krijgen er goed te eten. En het is heel erg fijn dat er geen angst is voor een nominatie. Niet alleen de luxe positie is fijn voor de koning en koningin, maar ook dat zij verschillende dingen mogen bepalen voor de bewoners in het huis. Zij kunnen bepalen wat er in de Wall komt te liggen en voor hoeveel coins. Ze besloten gelijk om koffie neer te leggen in de Wall omdat Ariana daar al weken op hoopt.

Dat bleek een hele goede keuze te zijn, maar de dag erna besloot Ashley om niet weer voor koffie te gaan. Terwijl Glenn dat eigenlijk wel graag wou. Ashley dacht dat ze meer zouden verdienen als ze er eten in zouden leggen. Ze besloten voor popcorn en chips te gaan. Maar blijkbaar hebben de bewoners nog niet zoveel honger dat ze daar coins voor willen uitgeven. Met deze keuze hebben Ashley en Glenn niet zoveel coins kunnen verdienen. Misschien had Glenn toch iets meer zijn eigen zin moeten doorduwen.

Ashley wist zeker dat ze geen koffie in de Wall moesten leggen, maar juist eetproducten. Hij is met haar meegegaan omdat zij de bewoners beter kent dan hij ze kent. Maar dit bleek een foute keuze. Big Brother vroeg het ook nog een paar keer: is dit een gezamenlijke keuze of heeft de koningin haar zin opgedrongen? Dat deed ze wel zeker en niet alleen met het bepalen van de producten voor coins.

De grondwet

Naast het doorgeven van de producten voor de Wall mogen de koning en koningin ook de grondwet beslissen. De eerste doorgegeven wet is het bewaken van het huis. Zodra het alarm afgaat moet het huis voor anderhalf uur bewaakt worden door een duo. Dit duo moet buiten blijven en een soort op de uitkijk zitten. Ze spreken af om in shifts te werken, zodat iedereen aan de beurt komt. De volgende dag mochten Ashley en Glenn nog een nieuwe grondwet instellen. Ze kozen voor het gezamenlijk twee keer per dag tandenpoetsen, omdat dit nog de makkelijkste uit te voeren taak was.

Ook hierin had Glenn weer niets te zeggen en maakte Ashley al snel de keuze voor hem. Hij had zelf liever gekozen voor een wet over het opmaken van de bedden. Helaas voor Ashley en Glenn werden zij al snel daarna van de troon gestoten door Tom en Ronahi. Zij vertrokken naar het kasteel en Ashley en Glenn vertrokken naar het huis. Daar waren de overige bewoners precies bezig met een discussie over het bewaken van het huis. Dilano wilde liever veranderen naar elke nacht een ander duo dat de wacht zou houden. Terwijl andere het wel prima vonden zoals het ging.

Waar Ashley als koningin nog heel erg genoot van haar status en overkwam als een bazige koningin is daar in het huis weinig van te merken. Ze biedt aan om samen met Glenn die nacht de wacht te houden. Hier zat helemaal niets achter, maar Basiri vindt het bijzonder. Hij vertrouwd het allemaal niet. Ze komen net terug in het huis en gelijk bieden ze dit aan? Daar moet een geheime opdracht achter zitten. Alleen bedoelde Ashley het echt gewoon aardig en wilde zij zich na die paar dagen in luxe zich wel opofferen. Uit eindelijk besluiten ze om inderdaad de nacht steeds per duo op te pakken. Tenslotte weten ze nog niet hoe lang de grondwet precies blijft en is het vast aan Ronahi en Tom om weer een nieuwe grondwet in te stellen. Nu hoop ik voor Tom dat zijn koningin Ronahi niet zo bazig zal zijn.

Niks missen van Big Brother 2024? Word lid van onze Facebook-groep!