Door Natasja’s Ogen: Tom laat zijn lieve kant zien tijdens de opdracht
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Door Natasja’s Ogen: Tom laat zijn lieve kant zien tijdens de opdracht

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2024.

Deze week is het weer een hele belangrijke week in het Big Brother huis. In deze Winners week moeten de duo’s strijden om niet genomineerd te zijn. Karen is de allereerste die vrijgesteld is. Daardoor zijn er weer een even aantal bewoners over en vormen Ashley en Alice een duo. De duo’s moeten verder in verschillende spellen strijden voor een vrijstelling. Dit zijn allemaal verschillende spellen, zodat iedereen een kans maakt op de winst.

Het eerste spel dat gespeeld moet worden is een balansspel. Natuurlijk ligt dit sommige bewoners beter dan andere, dat is heel erg logisch. Je kunt niet overal goed in zijn. Het is wel een probleem als één van het duo er wel goed in is en de andere niet. Alleen is er dan altijd nog de vraag hoe je dit oppakt. Tom wist gelijk al dat dit niet het perfecte spel was voor zijn duo partner Jimmy. Hij maakte hier geen probleem van en probeerde Jimmy zo lang mogelijk aan te moedigen. Hij wilde dat Jimmy het zou proberen en zichzelf zou overtreffen, maar zat er absoluut niet mee dat ze niet zouden winnen. Ik zag echt een hele leuke en lieve kant van Tom in deze opdracht.

Bij andere duo’s liep het wat anders. Zo had je het duo Randy en Doriana. Randy kon niet meer en liet los. Iets dat bij Doriana eerst voor ergernis zorgde. Zij had nog wel langer gekund en had graag die vrijstelling willen winnen. Ze baalde eerst maar uit eindelijk had ze wel vrede met de situatie. Ik vind ook wel dat alle emoties er mogen zijn, je mag best balen als je zelf het gevoel had dat je nog verder had kunnen komen. Ik denk alleen dat Tom in zijn eentje ook nog verder had kunnen komen, maar nam hij het Jimmy kwalijk? Nee, dat deed hij niet.

Ronahi nam het Tyron wel kwalijk. Hij liet ook eerder los dan dat Ronahi het zelf had kunnen volhouden, maar dat is nu eenmaal het spel. En dan mag je best even balen, maar het heeft geen nut om kwaad te zijn. Bij een ander spel zijn Randy en Tyron juist sterker dan Doriana en Ronahi dat heb je nu eenmaal als je een duo bent. De vraag is alleen hoe je ermee omgaat. En dat is natuurlijk ook precies waarom ze dit seizoen voor duo’s hebben gekozen.

Wie moet zaterdag het huis verlaten?

De bewoners mochten deze week een stemwijzer invullen en niet voor de landelijke verkiezingen, maar voor de Big Brother verkiezingen. Er waren vier vragen die de duo’s moesten beantwoorden. Het waren niet allemaal even onschuldige vragen. De vraag wie doet het meest in het huis is niet zo spannend. Daarvan kwam Danny als winnaar uit de bus. Ook de vraag wie Big Brother 2024 gaat winnen is nog niet zo spannend. Dat kan op dit moment nog iedereen zijn en het was dan ook een gelijkspel tussen Tom en Alice. Niemand leek daar echt om te geven. Dit kan nog zoveel wijzigen en wat weten de bewoners daar nou van, de kijker beslist toch.

Toch zaten er ook twee pittigere vragen tussen. Namelijk wie de meest tactische speler is? Dilano was overduidelijk degene met de meeste stemmen op die vraag. En als laatste toch wel de meest vervelende vraag namelijk wie er zaterdag het huis moet verlaten. Hierop kwam Ronahi als winnaar naar voren. Tenminste dat zeggen Ashley en Alice, die in de Big Brother pizzeria de stemwijzers mochten in zien. Voor sommige bewoners is het nog maar de vraag of Ashley en Alice wel de waarheid spreken. Van Ashley verwachten ze wel een leugen over dit soort onderwerpen. Van Alice verwachten ze dit niet echt, maar aan de andere kant laat Alice ook niet veel van zichzelf zien.

Tyron vindt Alice hetzelfde als Danny, die houden beide hun kaarten voor zichzelf en geven zich niet zo snel bloot. Ergens snap ik dat wel en ik vind het ook juist wel een slimme tactiek. Ik denk alleen niet dat ze liegen over de uitslagen van de stemwijzers. Ze verzwijgen bij sommige stemmingen alleen net even de tweede plaats. Zo kwam Dilano als winnaar uit de tactische stemwijzer, maar dat Ashley de tweede plaats had hebben ze niet verteld. Verder geloof ik niet dat ze liegen over de uitslagen, maar het zet de gemoederen wel lekker op scherp.

Niks missen van Big Brother 2024? Word lid van onze Facebook-groep!