Door Natasja’s Ogen: Alice koopt voor de tweede keer een persoonlijk item
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Door Natasja’s Ogen: Alice koopt voor de tweede keer een persoonlijk item

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2024.

Deze week is het Powerful of Powerless week in het Big Brother huis. Er zijn nog steeds duo’s gevormd. Alleen één van de twee is Powerful en de andere is Powerless. Oftewel de ene heeft power en de ander niet. De Powerful bewoners mochten zelf kiezen met wie van de Powerless bewoners ze een duo wilde vormen. Tegen je duo partner moet je de hele week strijden. Zou je dan willen dat dit iemand is die je graag mag of juist niet?

Tom koos ervoor om met Tyron in een duo te gaan. Tyron is niet bepaald zijn beste vriend, maar hij koos hem omdat ze goed aan elkaar gewaagd zijn. Ze zijn beide sportief en hij denkt dat dit wel een eerlijk duel steeds gaat zijn. Ashley koos voor Karen omdat ze het goed kunnen vinden samen en elkaar alles gunnen, maar is dat wel slim? Ik snap wel dat Tom en Tyron een eerlijk duo zijn, zij gaan de strijd wel echt met elkaar aan. De bewoners verwachten dat uit eindelijk er meerdere Powerless bewoners genomineerd gaan zijn en dat de Powerful bewoners de definitieve genomineerden moeten kiezen.

Dat is de reden dat Dilano graag een duo wilde vormen met Jimmy. Zij zijn al eerder een duo geweest en ze weten wat ze aan elkaar hebben. Dilano denkt dat Jimmy geen risico loopt bij de rest van de bewoners en zou daarom het liefste hebben dat Jimmy Powerless is. Als Dilano Powerless is verwacht hij dat hij op de nominatie komt te staan. Het liefste zou hij Jimmy willen overhalen om hem steeds te laten winnen. Ergens was ik bang dat Jimmy hierin mee zou gaan, omdat ze toch wel maatjes zijn. Gelukkig doet Jimmy dat niet en besluit hij toch wel echt te strijden tegen Dilano.

En dan geeft Big Brother de Powerful bewoners ook nog de kans om te ruilen met hun Powerless partners. En ik vraag mij alleen maar af: waarom zou je dat doen? Maar van de zes bewoners ruilt toch één iemand van plek, namelijk Ashley met Karen. Ashley is daardoor Powerless en Karen is Powerful. Dat zou ze nooit gedaan hebben als ze in een duo zat met iemand die geen vriendin van haar is. Als zij in een duo zou zitten met bijvoorbeeld Ronahi zou zij blijven strijden en niks afstaan. En daardoor denk ik echt dat het geen slimme keuze is om in een duo te gaan met je vrienden.

Veiling

Uiteraard zou Big Brother niet Big Brother zijn als er niet gelijk na het ruilen een opdracht zou komen. Alle Powerful bewoners moeten naar de gameroom en daar wordt een veiling gehouden. De veiling begint onschuldig met patat en een frikandel. Dit besluit niemand te kopen, wat ik ook zeker terecht vind. Daarna wordt het al gelijk wat intenser met een brief schrijven naar huis. Dat zou best leuk zijn als je niet in een huis zou zitten waar je constant wordt gefilmd. Je kunt alles wat je tegen je geliefde wil zeggen tegen een camera zeggen en dan heb je hetzelfde effect. Daar zou ik ook geen geld aan uitgeven.

Aan een foto van thuis geven de Powerful bewoners ook geen geld uit, maar dan beginnen ze te veranderen en wordt er verder wel op alles geboden. Sabeau koopt een brief van thuis geschreven door haar opa. Glenn koopt een audioboodschap, Tyron een videoboodschap en Alice mag één minuut bellen. Jimmy en Karen besluiten nergens op te bieden. Hoe moeilijk ze dat misschien ook vinden. Daarna mogen de Powerless bewoners nog bieden op de overgebleven prijzen. Het enige dat dan nog wordt gekocht is de foto en deze wordt gekocht door Ronahi. Wat ik zelf lastig vind aan deze veiling is dat er weinig rekening wordt gehouden met mensen met kinderen. Glenn had een brief van zijn dochter kunnen kopen, maar is nu ook gelukkig met een audioboodschap van zijn vader. Maar ook Danny, Tom en Ashley hebben kinderen en zij hebben helemaal niets weten te kopen.

Ergens gun ik het zelf dan meer aan mensen die kinderen hebben. Die verdienen het in mijn ogen wel meer om te weten hoe het thuis gaat. Meer dan Sabeau die er net drie weken is en dan al een brief van thuis koopt. Ik kan mij niet voorstellen hoe lastig het is om in het Big Brother huis te zitten, maar na drie weken al iets kopen vind ik wel snel. Maar misschien heb ik wel nog meer moeite met Alice die 1 minuut mag bellen met haar vriend. Terwijl zij pas een brief heeft gekregen van hem. Dan vind ik dat je echt alleen aan jezelf denkt.

Het mooiste is dan nog dat Alice uit eindelijk spijt krijgt van haar keuze en dan getroost moet worden door Ashley. Terwijl Ashley het op dat moment onwijs moeilijk heeft, omdat zij niet kan horen hoe het met haar kinderen gaat. Zij heeft niks kunnen kopen. Ik verwacht dat er nog wel vaker een spel zal komen waar persoonlijke dingen gekocht kunnen worden met geld vanuit de jackpot. De 1384,- euro zal vast pas het begin zijn. En ik denk dat de mensen met kinderen die nu niet aan de beurt kwamen volgende keer wel sneller en dus voor hogere bedragen items zullen kopen.

Niks missen van Big Brother 2024? Word lid van onze Facebook-groep!