Albert Verlinde eist breed onderzoek: ‘Misstanden niet alleen bij The Voice’
Bron: Talpa / William Rutten

Albert Verlinde eist breed onderzoek: ‘Misstanden niet alleen bij The Voice’

Geschreven door Daniël Schalk

Er moet een breed onderzoek komen naar seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnen de televisiewereld. The voice of Holland is volgens entertainmentdeskundige Albert Verlinde niet het enige tv-programma waar zich achter de schermen grensoverschrijdend gedrag heeft afgespeeld. Dat zei Verlinde zondagavond in Shownieuws op SBS6. Hij eist een breed onderzoek door RTL.

Het ongepaste gedrag van The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen zou zich voornamelijk hebben afgespeeld in 2015 en 2016, zegt Albert. “In 2015 en 2016 had Humberto Tan zijn talkshow. Het is binnen RTL, en we hebben de affaire met Dionne Stax meegemaakt, bekend dat Humberto de neiging had om met vrouwen die leuk waren na de uitzending contact te zoeken. Ik vertel dit niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt meer een datingshow dat ik zit te produceren dan een talkshow’”, aldus Albert Verlinde in Shownieuws.

Albert doet een dringende oproep aan RTL. “Waar het mij om gaat is dat Talpa, ITV en RTL moeten onderzoeken wat er is gebeurd bij The Voice, maar ik wil RTL oproepen om een breed onderzoek te doen. Blijkbaar was er in die tijd een cultuur waarin dit soort dingen konden bij The Voice, bij Humberto en we hebben ook nog het Mars-verhaal bij Expeditie Robinson en ook De Villa. Ik denk dat RTL kritisch moet kijken van: ‘Wat was er in die tijd in vredesnaam aan de hand?’ En daar moet iedereen op aangesproken worden, ook de leidinggevenden van die tijd. Daar moet een onderzoek naar gedaan worden.”

RTL maakte zaterdagochtend in een statement bekend dat zij de uitzendingen van The voice of Holland staken vanwege aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. RTL is 12 januari door het YouTube-programma BOOS van Tim Hofman met deze aantijgingen geconfronteerd. “De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL”, liet de zendergroep weten. Jeroen Rietbergen erkende daarna de aantijgingen. Producent ITV is een onderzoek gestart.