Verraderlijke Post: Praat Nederlands met me, please!
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Verraderlijke Post: Praat Nederlands met me, please!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Beste Ebru,

Het was eigenlijk mijn bedoeling om de eerste brief richting kleurrijke tante Jannie te sturen. Maar ik vermoed dat zij nog wel voor wat hilariteit gaat zorgen. Bij jou vraag ik me dat af, ondanks het feit dat je door Tijl als verrader aangewezen wordt.

Je spreekt je eerste zin uit in de ‘biechtstoel’ en mijn eerste gedachte is ‘daar hebben we weer zo’n ‘girl’ die meer Engelse woorden gebruikt dan Nederlandse.' Volgens jou wordt het zoeken van de sleutel namelijk een ‘bloody mess’,

Waarom? Omdat jij als enige hakken aan hebt? Je hebt in ieder geval een sleutel gevonden en dat heeft heel Nederland luid en duidelijk kunnen horen. Daarin sta je overigens niet alleen. Kleurenpalet Jannie maakt net zoveel herrie.

Jij zit vanaf het allereerste moment in mijn allergie en ik kan nog niet precies aangeven waarom, maar dat wordt me vast nog wel duideijk. Ik blijf met één oog gewoon steeds op je letten. Ik ga hoe dan ook uitzoeken waar mijn onderbuikgevoel vandaan komt. Soort van beroepsdeformatie.

Opgefrommeld zit je op de achterbank van een vette auto en jullie smeden het eerste bondje. Je begint hysterisch te gillen als het kasteel in zicht komt. Nooit eerder een kasteel gezien? De kamers worden bekeken en de ‘walk-in-closet’ wordt meteen door je gespot. Helaas, die is al vergeven. 

Je vindt alles ‘cool’ en als Tijl die hand op je schouder legt is het maar goed dat iedereen nog een blinddoek om heeft anders was je eerder door de mand gevallen dan je lief is. Je vraagt je af of de ‘vibe’ gaat veranderen en ik weet het antwoord wel. Vooraf had je in het gesprek met Tijl overduidelijk aangegeven dat je een verrader bent. Je blijkt nog gelijk te hebben ook.

Aan tafel blijf je goed onder de radar, maar dat is voor nu nog niet zo ingewikkeld. Je moet wel héél erg opvallend doen wil je de aandacht trekken. Jij kiest als een van de weinigen voor een 'outsider' die 'girlpower' heeft en jij houdt van 'girlpower', dus Kathelijn krijgt je bordje. Jammer dat zij haar bordje aan Kim geeft. Ik zie de nodige teleurstelling op je gezicht. Dat doe ik zonder kleuren te lezen en ik heb ook géén glazen bol. 

Zonder het te weten zit je met een medeverrader aan de borrel en je bent meteen duidelijk met je mening over kleurstaal Jannie. Je vindt haar 'CREE-PY!' en ‘you don’t like that’ als mensen door je schild heen kunnen kijken en Janie doet dat in een ‘split second’ en ‘you realy don’t like that’.

Je bent aan het vissen of je bondje nog ‘still on’ is, want dat is 'important!'  Dan wordt het tijd voor het torentje waar je je medeverraders zult ontmoeten. Gelukkig heb je je hakken voor badslippers ingewisseld.

Als een echte Rijksambtenaar zeg je 3x ‘dat beloof ik’ tegen Tijl. De manier waarop je het zegt wekt bij mij de indruk dat jij voor je werk de ambtsbelofte hebt afgelegd daar ergens in Den Haag. 'You’re in shock' dat Ihsane ook tot de verraders behoort, gewoon ‘nuts’ en als Tom erbij komt kan het spel beginnen. Gewoon 'awesome!'

Julian zit in jouw bondje, maar 'who cares. Let’s kill the bloody bastard!' Ondanks dat je Jannie 'creepy' vindt. Jij mag Julianss naam opschrijven dus ‘let’s do this’. Number one is vermoord en ik wil je een ding vragen voor de komende afleveringen. Je hebt écht de nodige pit en ik hoop niet dat mensen je snel gaan doorzien, maar PLEASE...praat Nederlands met me! En in je eigen belang, praat gewoon vooral niet te veel!

Groetjes,

Sonja

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!