Kai Merckx van start met middagshow op JOE
Bron: Theun Herder / JOE

Kai Merckx van start met middagshow op JOE

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Kai Merckx start vanmiddag met de middagshow op de nieuwe zender van DPG Media. Vanaf maandag is Kai te horen op JOE. Hij is van maandag tot en met donderdag te horen van 16.00 tot 19.00 uur. Naast de middagshow op JOE blijt Kai ook nog te horen op Qmusic. Hij is daar elke vrijdagochtend te horen in de ochtendshow naast Mattievalk.

Jeroen Latijnhouwers brengt tijdens de middagshow het laatste nieuws. De middagshow met Kai trapt elke dag af met de 'Vier Uur Middagboost'. Een half uur lang kunnen luisteraars hun favoriete nummers aanvragen, die Kai draait om met een energiekick de rest van de dag in te gaan. Een ander dagelijks programma-onderdeel is het spel de 'Alphabattle', waarbij elke dag een andere letter uit het alfabet centraal staat. Kai vuurt dan 30 seconden lang vragen op een speler af waarbij het antwoord begint met de betreffende letter. De kandidaat die aan het eind van de week de hoogste score heeft behaald, wint duizend euro.

De radiozender JOE is op 1 september 2023 begonnen met uitzenden op een landelijk FM-netwerk dat DPG Media heeft bemachtigd. JOE is daarnaast ook in heel Nederland te ontvangen op DAB+ en online. De zender draait tijdloze en herkenbare hits uit de 70s, 80s en 90s en heeft het in korte tijd geschopt tot de zesde zender van Nederland. JOE richt zich op volwassen luisteraars die vol in het leven staan en herinneringen ophalen in de muziek. Verderop dit jaar maken ook Coen & Sander hun opwachting bij de zender.