Verraderlijke Post :  Horizontaal of verticaal, lekker boeiend! Rood-wit-blauw is gewoon Nederland!
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Verraderlijke Post :  Horizontaal of verticaal, lekker boeiend! Rood-wit-blauw is gewoon Nederland!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Nu er afgelopen nacht niet vermoord en ook niet verleid kon worden was het ontbijt voor mij niet al te spannend. Maar dat ging natuurlijk voor de getrouwen helemáál niet op. Voor jullie was het de grote vraag ‘wie is er verleid?’ Kim heeft popcorn nodig voor deze geweldige show en jij draagt niet echt bij aan de verdachtmaking van Kim. Zij blijft het domme, luidruchtige blontttje. Kathelijn gaat wéér achterover leunen wat betekent dat ze weer allerlei wilde theorieën de lucht in slingert.

Maar gelukkig weet jij exact hoe het zit. Kathelijn is gewoon zélf de verrader. Ze is verleid door Tom en heeft afgelopen nacht Jannie verleid en jij verslikt je nog net niet in je ontbijt als je luidruchtig roept dat je Tristan en Kim het aller- allereerst wilt spreken. Jij hebt de verraders door maar Tristan moet nog éven wakker worden. Jullie alfamannetjes lopen wel gevaar nu Kathelijn de touwtjes in handen heeft volgens jou. Voor Kim is wel duidelijk dat Ebru voor de bus geknikkerd moet worden en jij gooit het plan voor haar solo-trip compleet in de war. 

Jullie switchen van Kathelijn naar Ebru en weer terug. Van Ebru gaan inmiddels niet alleen m’n nekharen overeind staan en ik maak een vreugedansje als het haar exit zou zijn. 

Buiten vindt er een besloten meeting plaats tussen jou, Tristan en Kim. Jij bent er wel héél zeker van dat Ebru een verrader is en Jannie ook. Beetje jammer dat je het verschil niet meer weet tussen verleiden en vermoorden. Tristan legt je even uit dat Amin vermoord is en dat er daarna pas iemand verleid is. Jij kletst daar gewoon overheen en ratelt door. Jannie, ja Jannie is er ook een. Zij is nu verleid door Kathelijn. Natuurlijk...nóg meer verwarring. Alles in het belang van de alfamannetjes. Dit is weer koren op de molen van slimme Kim die wel wat moeite heeft tante Jannie, want Jannie gaat haar wel aan het hart.

Vandaag is het even overleven en morgen met z’n allen op Ebru, dat is je tactiek. Je probeert Ebru te overtuigen dat ze met jou naar de finale moet gaan. Ebru gaat met acties komen om jou te overtuigen dat ze een getrouwe is (ik heb ze niet gezien), maar praatjes vullen geen gaatjes en jij knikt braaf ‘ja’ maar je weet wel beter. In de auto leg jij je theorie nóg een keer voor aan Tristan en Kim en die laatste zit in haar uppie op de achterbank en haar dag kan nu al niet meer stuk. Voorlopig zit ze door jouw betoog aan iedereen die het wil horen wel safe.

Tijdens de missie moeten jullie de lunch voor Tijl verzorgen. Hilarisch snelwandelen  jullie door het dorp om allerlei attributen inclusief de burgermeester en een zanger te scoren voor het maximaal aantal punten. Gelukkig zitten alle senioren die alle behalve snel zijn in het groene team en zit jij met je mede alfamannetje Tristan in team paars. Groen heeft dan wel weer het voordeel dat lawaaipapegaai Kim bij hen zit, maar dit moet niet zo moeilijk zijn voor team paars.

Jij spreekt geen woord Frans dus blijf je lekker buiten staan terwijl de rest alle onderdelen van hun lijf inzetten om de boodschap duidelijk te maken. Met 2 plastic stoelen en een fles wijn komen jullie bij Tijl aan. Lullen kun je dan wel niet, sjouwen gelukkig wel. Je snijdt de Franse vlag van een lijn af in de veronderstelling dat het de Nederlandse vlag is. Iets met horizontale en verticale strepen. Lekker boeiend, de kleuren rood - wit en blauw zitten er in. Kathelijn doet niet moeilijk en raust gewoon de hele keuken van een restaurant leeg. 

Het héle bord van de missie kleurt paars en ondanks dat team groen de burgermeester en de zanger hebben ontvoerd, winnen jullie met overmacht. Dat wordt een bezoekje aan de wapenkamer en jij gaat er met het schild van door! Beetje jammer dat je groep niet helemaal met je mee gaat op Kathelijn. Mo vindt het wel verdacht dat jij zo hard hebt lopen tetteren dat Kathelijn een verrader is en Kim, Mo en Tristan gaan voor zeker. 

Ebru is het bokje en dat weet ze dondersgoed. Als een kat in het nauw probeert ze haar hachje te redden, maar het is eindelijk een feit. Ebru gaat naar huis en mijn dag kan niet meer stuk! Ik kan m’n nekharen weer laten zakken en ga genieten van mijn bak popcorn en m’n wijntje!

Voor jou is het minder feestelijk nu Tristan en Mo niet met je mee gaan. Vertrouwen ze je niet? Zijn het dan tóch verraders? Voor de eerstvolgende nacht is het niet belangrijk want jij hebt het schild!

Slaap lekker Dave,
Sonja

PS: Heb jij goed geluisterd naar de opmerking van Ebru richting Kim ‘Ik had het idee dat wij een bijzondere onbreekbare band hadden’. Hou die vast!

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!