Verraderlijke Post: De ‘weetjes’ van kleurenpallet Jannie
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Verraderlijke Post: De ‘weetjes’ van kleurenpallet Jannie

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Jannie,

Voordat ik van je hoor dat je dingen ‘ziet’ en ‘weet’ aan de hand van kleuren, zie ik je verdwaasd door een ruimte lopen op zoek naar een sleutel, maar gelukkig hoefde jij je geen zorgen te maken dat je bij de 4 afvallers zou zitten, want je ‘wist’ dat je bij de 18 gelukkigen zou hoorde. Nou is de kans dat je afvalt in zo’n grote groep minder dan 20% dus dit ‘weetje’ tel ik nog even niet mee.

In de auto richting kasteel neem je ons mee in je kleurrijke leven. Jij coacht coaches. Je bent dus een soort van ‘opper-coach’. Dat doe je met kleuren en kaarten. Je bent zelf van top tot teen gekleurd, zelfs je haren doen mee. Het ziet er in ieder geval vrolijk en kleurrijk uit.

Laten we je ‘weetjes’ eens even op een rijtje zetten. Kleur is je specialiteit en met kleur kun jij de energie van mensen voelen. We krijgen meteen de uitleg van de kleur ‘groen’ en dan wel het ‘gedempte groen’ van Nathan. Niet ‘outgoing’ maar Nathan is wél een verrader, je weet het zeker. Ook al is hij nog helemaal niet aangewezen maar hij is er wel een. Zijn kleur van het T-shirt heeft hem verraden.

Wit is de meest open kleur en dus is Kathelijn een open vrouw zonder verborgen agenda, puur en eerlijk. Kijk maar uit mensen, binnen 2 afleveringen is het gebeurd met de verraders, jij pikt ze er meteen uit. Ik vind je echt hilarisch en de blijheid spat er in het roze en geel bij je van af.

Even terug naar je ‘weetjes’. Je denkt te weten dat Nathan als verrader is aangewezen. Hij zit met gesloten armen. Hij moet volgens jou even wat verwerken en heeft tijd nodig. Waar is de paal met de rode knop waar ik op kan drukken bij elk fout antwoord? Nathan is géen verrader... mwéép (dit is overigens het geluid van de rode knop, even voor de duidelijkheid.) 

Claire is de tweede verrader. Zij keek naar de grond, naar het plafond, naar links en naar rechts en laten we niet vergeten, ze zat met haar armen over elkaar. Mwéép... Claire is géén verrader, maar je deelt deze info wel in je bondje. Klein detail, in je bondje zit Ihsane en zij is wél een verrader. Dit levert een hele dikke vette MWÉÉP op!! Eigenlijk een dubbele. Eentje voor Claire en ook een omdat je Ishane niet herkent als verrader. Ze heeft zelfs iets zwarts aan, de meest gesloten kleur.

En dan zit je aan een toastje met Ishane én Ebru. Neeeeee, 2 verraders waar jij je verhaal mee deelt. Ishane en Ebru weten het nog niet van elkaar, maar jij weet het ook dúidelijk niet dat je nu met 2 verraders zit te keuvelen. Het is voor jou wel duidelijk dat je áltijd op moet letten met wie je je vermoedens deelt want die moet je natuurlijk nóóit met een verrader delen. Dit is ook een dubbel dikke MWÉÉP!!

Het is maar goed dat Ebru het niet voor het zeggen heeft, want zij zou je hebben vermoord, maar gelukkig weten Ishane en Tom dat dit heel dom zou zijn. Iedereen vindt je TOP en dat is een beetje jammer voor Ebru, die vinst dat je ‘creepy’ bent. 

Kleurrijk, uiteraard met een passende bril, kom je als een wervelwind de ontbijtzaal in. Maar jij wist uiteraard dat je niet vermoord zou worden. Je hebt vlak voor het ontbijt een kleurenkaart getrokken en die was roze en die de verrader heeft die zacht roze kleur aan en dat is ...Nathan. Nee nee nee neeee Jannie!!! Ik snáp het ook even niet, want het was toch eerst de gedempte groene kleur die hem verdacht maakte? Nathan is geen verrader en dat je er naast zit, blijkt aan de ronde tafel. Hij wordt namelijk als getrouwe verbannen, dus hier is ie weer... MWÉÉP.

Tijd voor de eerste opdracht en jouw volgende ‘weetje’. Ik zie kleuren en water, maar gelukkig blijf jij droog maar dat wist je natuurlijk al. Jij mag de wapenkamer in en ik verwacht minstens dat jij een schild pakt, simpele opdracht want je kiest het deurtje met het meeste rood en dat zijn er maar twee, dus 50% kans. Jij kiest het verkeerde rode deurtje. MWÉÉP, wéér fout!

Aan de ronde tafel verban jij Nathan, de overduidelijke verrader voor je. Je hebt van mij al een paar keer de ‘rode knop’ gehad voor je verdenking op Nathan, dus die krijg je niet nog een keer. Ik stel voor dat iedereen morgen een knalroze shirt aantrekt, dan raak jij vast hélemaal van de wap. Of ben jij misschien net als Jan Roderick een beetje kleurenblind?

Mensen vinden je een topwijf en tot nu toe vind ik dat ook nog steeds. Ik ben benieuwd wanneer je m’n allergie gaat bereiken, want dat gaat zéker gebeuren en dat weet ik zónder een kleurenkaart te hebben getrokken.

Groetjes,

Sonja

PS: Hoeveel brillen heb jij in vredesnaam bij je?

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!