Eerste gezinnen De Leukste Families van Nederland bekend

Eerste gezinnen De Leukste Families van Nederland bekend

Geschreven door Pieter Jongsma

De opnames van De Leukste Families van Nederland zijn begonnen, op 23 september start het programma met een kijkje in het leven van de eerste drie families. De eerste families die aan bod komen zijn een adellijke familie, een gezin met een medium als moeder en een negen kinderen tellend gezin uit Almere. Elke aflevering worden de families op de voet gevolgd door de camera. De Leukste Families van Nederland laat families zien met hun hoogte- en dieptepunten. Alle gezinnen zijn bijzonder op hun eigen manier, maar een één ding hebben alle leden gemeen: de liefde voor elkaar. De Leukste Families van Nederland is vanaf 23 september elke werkdag te zien bij SBS6.

De eerste families
De eerste families waarmee de innemende dagelijkse serie start, zijn familie Van Dedem uit Ophemert, familie De Hoog uit Almere en familie Monfils uit Leiden. In het laatste gezin staat Bep, een medium, in het middelpunt. Ze nemen ons mee in de wereld van het bovennatuurlijke, we krijgen te zien hoe Bep haar klanten boodschappen doorgeeft uit het hiernamaals. Haar huis, in een gezellige woonwijk in Leiden, is ook een soort buurtkroeg. Iedereen is er welkom voor een sigaretje en een glas wijn.

Ook het gezinsleven van de familie De Hoog volgen we op de voet. Moeder Cristina heeft het ontzettend druk met het bestieren van haar negen kinderen. De twee oudste zoons trekken inmiddels hun eigen plan, maar haar zeven schoolgaande dochters worden iedere dag met militaire precisie op tijd de deur uitgewerkt. Want al denk je bij een groot gezin meteen aan chaos en wanorde, bij deze familie loopt alles op rolletjes. Allemaal dankzij het organisatietalent van Cristina.

Bij de familie Van Dedem krijgen we een inkijkje in een heel andere wereld. Deze familie woont namelijk sinds vier jaar op een kasteel. Arthur baron van Dedem, zijn vrouw baronesse Alexandra van Dedem en hun twee dochters Victorine en Frederique dragen allemaal hun steentje bij om het landgoed te onderhouden. Maar ook de baron wordt getroffen door de crisis. Hij en zijn vrouw moeten hard werken om het kasteel rendabel te houden. Het is noodzaak dat de zalen verhuurd worden en de Bed& Breakfast iedere nacht bezet is.

De Leukste Families van Nederland start met deze drie veelzijdige gezinnen, gaandeweg nemen we afscheid van de families en worden nieuwe en opvallende gezinnen geïntroduceerd.

De Leukste Families van Nederland
Vanaf 23 september
Iedere werkdag van 18.30 - 19.00 uur bij SBS6

De Leukste Families van Nederland wordt geproduceerd door Talpa.