Recensie: Jo Frost Nanny On Tour

Recensie: Jo Frost Nanny On Tour

Geschreven door Sebastiaan Boers

Super Nanny Jo Frost is in Nederland en helpt waar ze kan!

De opvoeddeskundige van Groot Brittannië is in Nederland voor een tour. Na het werk in Groot Brittannië en in de Verenigde Staten is de rest van Europa aan de beurt. De tour waarmee supernanny Jo Frost onderweg is, start in Nederland.

Dit opvoedprogramma is nieuw op de dinsdagavond bij RTL 4. De eerste aflevering (van dinsdag 3 maart 2015) werd bekeken door 1.266.000 mensen. De interesse in Jo is blijkbaar groot. Nederlandse gezinnen zitten te springen om de hulp van Jo te krijgen. Daarom is de supernanny nu in Nederland op haar kennis en vaardigheden over te brengen op de gezinnen die dit zo hard nodig hebben.

Voorafgaand van het eerst gesprek ziet Jo al veel dingen. Hiervan maakt zij notities zodat zij bij het gesprek goed is voorbereid. Hiermee laat Jo zien oprecht geïnteresseerd te zijn in de gezinnen die zij gaat bezoeken. Aan de hand van haar eerste indrukken gaat ze op pad naar de gezinnen om haar hulp aan te bieden. 

Doordat Jo een bekend televisie persoon is, is het voor de gezinnen wellicht makkelijker om haar hulp in de te schakelen. De technieken die de supernanny ontwikkeld heeft blijken goed te werken. Deze technieken waaien nu, met de komst van Jo, over naar Nederland.

Dat dit programma nodig is, blijkt wel uit de gezinnen die zich hebben aangemeld. De hoog is in sommige gezinnen zo hoog, dat ze werkelijk geen andere optie meer weten. Aan Jo dan de taak om het gezin zodanig bij te sturen zodat het weer gezellig wordt in huis.

Jo is een persoon met een open en vriendelijke houding. Zij heeft een duidelijke mening en brengt deze ook op die manier over aan de gezinnen. De kijker kan goed merken dat deze supernanny jarenlange ervaring heeft opgebouwd. Er is niemand die deze nanny niet kent van televisie. Het is inmiddels een bekende televisiepersoon geworden.

De manier waarop de gezinnen in Nederland geholpen worden is precies de manier waarop de kijker het kent. Doordat Jo al jaren op televisie te zien is geweest, is het eenvoudiger om van dit programma te leren. De technieken van Jo werken echt, als ze op de juiste manier worden toegepast.

Dit programma is een handleiding met duidelijke instructies. Ook de wijze lessen en adviezen van Jo zorgen voor een positieve verandering binnen de gezinnen die zij bezoekt. Dat geeft de gezinnen en vooral de kinderen rust. Dat is toch wel iets wat iedereen graag ziet.

Een verrassend nieuw onderdeel in dit programma is toch wel de zogenoemde ''pleindagen''. Tijdens deze pleindagen staat Jo op een plein om mensen te woord te staan. De mensen die hierop af komen zitten met een brandende vraag. Jo neemt de tijd voor deze mensen en geeft tips en trucs op het probleem om te buigen tot een uitdaging.

Ook hierbij is opnieuw goed te zien hoeveel Jo er om geeft om mensen te helpen die met vragen zitten of informatie van haar willen. Een goed advies van een deskundige nanny, dat is iets waar veel mensen baat bij hebben. Niet alleen is dit advies voor de mensen van de pleindagen, ook voor de kijkers kunnen deze adviezen goed zijn.

Opvoeden is iets wat vaak als lastig wordt gezien. Dit programma laat in eerste instantie de problemen zien. Daarna komen de oplossen, tips en trucs en vervolgens zie je het (eind)resultaat. Een wijze les die Jo keer op keer aan de gezinnen mee geeft, wees geduldig en blijf kalm, niet alleen voor jezelf, maar zeker voor je gezin.

Nederland omarmt Jo en is blij met haar komst naar ons land. De kijker kan de manier waarop Jo gezinnen helpt zeker waarderen. Het is een mooi programma waarbij gekeken wordt naar een oplossing. Regelmaat, structuur en discipline zijn toch wel de drie belangrijkste kernwoorden binnen dit programma.

Jo houdt de gezinnen een spiegel voor. Daarmee worden de ogen van de ouder(s) geopend en vervolgens kan het zorgen voor een positieve verandering. Dat is toch wel iets wat Jo graag ziet, de positieve verandering in een gezin. Niets is zo fijn, als een gelukkig gezin waarbij iedereen met plezier naast elkaar leeft.

Het is fijn dat Jo er is om die mensen te helpen die het echt nodig hebben. De opvoedproblemen die er zijn kunnen dankzij de hulp van Jo omgezet worden in een uitdaging, om een sterk gezin te vormen. Dat het tijd en energie kost, geeft Jo zelf ook aan, maar het gaat om het resultaat. Dat is iets waar Jo samen met de gezinnen naar toe werkt. Het programma past perfect bij RTL 4, naast de vele andere hulpprogramma's die de zender heeft.

Jo Frost: Nanny on tour is iedere dinsdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk hier Jo Frost: Nanny on tour terug via TV Blik.