Nieuw seizoen Zapplive van start

Nieuw seizoen Zapplive van start

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf vanmiddag gaat Zapplive (NCRV) weer knallen met een splinternieuw seizoen. Als vanouds is het jeugdprogramma drie keer per week live te zien bij Zapp op Nederland 3, op dinsdag- en donderdagmiddag om 17.15 uur en op zaterdagochtend vanaf 8.45 uur.

Zoals je van Zapplive gewend bent, wordt het weer een gezellige boel in de studio met aandacht voor Zapp-programma’s, veel BN’ers, sporters en de vaste deskundigen zoals wetenschapper Diederik Jekel en huiskok Pierre Wind. Nieuw in Zapplive is de dierenrubriek, waarin je meer te weten komt over allerlei dieren die live in de studio zijn. Sascha Visser staat alweer te popelen om te beginnen, Evelien Bosch is tot eind november met zwangerschapsverlof. Op dinsdag- en donderdagmiddag zal ze vervangen worden door Jetske van den Elsen (BZT-Show) en op zaterdag door Vivienne van den Assem (Zappsport).

Na het grote succes van Zaak Zappendael, start Zapplive op 28 september ook een nieuw Zappmysterie. Tien bekende Zapp-presentatoren en -acteurs raken verzeild in een mysterieus complot. Er is sprake van een dubbele moord. Wie heeft Tim Douwsma en Monique Smit vermoord? Wie is onschuldig en wie is de dader?

Kijkers kunnen via tv en internet de Zappers helpen om deze moordzaak op te lossen. Het spannende mysterie is tien weken lang iedere dinsdag, donderdag en zaterdag te volgen in Zapplive. Het spel is daarnaast online te spelen. Viawww.zappmysterie.nl kun je rond het plaats delict navigeren en aan de hand van hints, games en extra filmpjes helpen om het mysterie te ontrafelen.

De tien deelnemende, speurende Zappers zijn: Jetske (BZT Show), Maurice (Klokhuis), Lex (Kinderen voor kinderen), Lennart (SpangaS), Nienke (Klokhuis), Milouska (Jeugdjournaal), Ricardo (SpangaS), Ron (Zappsport), Nick (Jeugdjournaal) en Evelien (Zapplive). Allen zijn uitgenodigd op een Zappfeestje. Maar wat een feest had moeten worden, eindigt in een bizarre afloop.