Vier van de vijf finalisten avro junior songfestival 2013 bekend

Vier van de vijf finalisten avro junior songfestival 2013 bekend

Geschreven door Pieter Jongsma

Kim en Mylène & Rosanne zijn door naar grote finale van het AVRO Junior Songfestival 2013 van 28 september. Zij sluiten zich aan bij de twee winnaars van vorige week, Sarah & Julia en Loeki. Dit maakte presentator Ewout Genemans zaterdag bekend aan het einde van de spannende 2e halve finale.

Dali en Roan maken, evenals de twee overblijvers van vorige week, Giorgio en Mathilde, nog kans om in de finale te komen middels de felbegeerde wildcard. Wie de wildcard krijgt is aan het publiek, die sinds de uitslag van vanavond tot 22 september 12.00 uur haar stem hiervoor uit kan brengen op juniorsongfestival.avro.nl.

 

 Uitslag 2e halve finale:

1.) Kim (12 jaar, uit Haarlem) – liedje: Ik ben verliefd (34 punten)
2.) Mylène & Rosanne (beiden 13 jaar, uit Badhoevedorp) – liedje: Double me (31 punten)
3.) Dali (15 jaar, uit Zwolle) – liedje: Mijn eigen lied (27 punten)
4.) Roan (12 jaar, uit Voorburg) – liedje: Welkom in mijn Dromen (25 punten)
Wildcard kanshebbers

Tijdens de grote finale op 28 september zien we wie de wildcard gewonnen heeft en alsnog in de finale staat. De kanshebbers zijn:

*Giorgio (14 jaar uit Amsterdam) – liedje: Whatever
*Mathilde (15 jaar uit Amsterdam) – liedje: Wondergirl
*Dali (15 jaar, uit Zwolle) – liedje: Mijn eigen lied
*Roan (12 jaar, uit Voorburg) – liedje: Welkom in mijn Dromen

Grote live finale AVRO Junior Songfestival 2013

Op 28 september zetten in totaal vijf acts nog eenmaal hun beste beentje voor. De presentatie ligt in handen van Ewout Genemans. De vakjury, bestaande uit Katja Schuurman, Brownie Dutch en Tim Douwsma, beslist evenals de kinderjury - o.l.v. Femke, winnares van AVRO JSF 2012 - en kijkers thuis wie de winnaar wordt. De winnaar vertegenwoordigt Nederland op 30 november tijdens de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2013 in Kiev, Oekraïne.

 

Cordaid Kinderstem

Het AVRO Junior Songfestival werkt dit jaar samen met Cordaid Kinderstem. De bel- en smsopbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de live shows worden geschonken aan dit goede doel. Cordaid Kinderstem helpt de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. In Oeganda krijgen veel oorlogswezen niet de kans naar school te gaan, laat staan dat er naar hun talenten wordt gekeken, zoals dat in Nederland kan. Tijdens de finales laten de finalisten hun stem horen, waarmee zij een stem geven aan de toekomst van kinderen in Oeganda. Door het dragen van een vriendschapsbandje kunnen alle kinderen laten zien dat zij Cordaid Kinderstem steunen. Voor meer informatie hierover en over Cordaid Kinderstem ga naar: stemvoordetoekomst.nl.

 

Grote live finale AVRO JSF 2013, zat. 28 september om 19.00 uur bij de AVRO op ZAPP/NED 3.