Tweeling Myléne & Rosanne Nederlandse inzending Junior Eurovisie Songfestival 2013

Tweeling Myléne & Rosanne Nederlandse inzending Junior Eurovisie Songfestival 2013

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De 13-jarige tweeling Mylène & Rosanne uit Badhoevedorp is met het liedje ‘Double me’ de grote winnaar geworden van het AVRO Junior Songfestival 2013. Dit beslisten de vakjury, bestaande uit Katja Schuurman, Brownie Dutch en Tim Douwsma, de kinderjury, o.l.v. Femke (de winnares van JSF 2012) en de kijkers thuis onder toeziend oog van de notaris.

Mylène & Rosanne zullen Nederland op 30 november vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2013 in Kiev, Oekraïne. De live finale van het AVRO Junior Songfestival 2013 werd zaterdag voor de laatste maal gepresenteerd door Ewout Genemans.

 

Puntenverdeling:

1.) Mylène & Rosanne (beiden 13 jaar, uit Badhoevedorp) – liedje: Double me – 33 punten
2.) Kim (12 jaar, Haarlem) – liedje: Ik ben verliefd – 31 punten
3.) Sarah & Julia (15 en 12 jaar, uit Rotterdam) – liedje: Live Life – 29 punten
4.) Mathilde (15 jaar, uit Amsterdam) – liedje: Wondergirl – 23 punten
5.) Loeki (11 jaar, uit Utrecht) – liedje Gewoon in love – 22 punten

 

Mylène & Rosanne
De tweeling Mylène & Rosanne (beiden 13 jaar, uit Badhoevedorp) deed mee aan het AVRO Junior Songfestival, omdat de zusjes van zingen en dansen houden. Met hun zelfgeschreven liedje ‘Double me’ wisten ze zaterdagavond de grote finale te winnen. Reactie Mylène & Rosanne op hun overwinning: “We zijn heel blij en hadden het niet verwacht. We gaan een feestje vieren en voorlopig nog lang niet slapen!”

 

AVRO JSF Online
Het AVRO Junior Songfestival was ook dit jaar online een groot succes. De afgelopen maanden bereikte het programma meer dan 4 miljoen views op YouTube. De site was eveneens zeer populair. Ruim 57.000 unieke bezoekers bezochten de site de afgelopen week. Het tweede scherm en de backstage livestream trokken op de finaledag ook veel bezoekers. Volg Mylène & Rosanne in aanloop naar de internationale finale in Kiev, Oekraïne via juniorsongfestival.avro.nl.

Cordaid Kinderstem

Het AVRO Junior Songfestival werkt dit jaar samen met Cordaid Kinderstem. De bel- en sms-opbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de live shows worden geschonken aan dit goede doel. Cordaid Kinderstem helpt de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. In Oeganda krijgen veel oorlogswezen niet de kans naar school te gaan, laat staan dat er naar hun talenten wordt gekeken, zoals dat in Nederland kan. Tijdens de finales laten de finalisten hun stem horen, waarmee zij een stem geven aan de toekomst van kinderen in Oeganda. Door het dragen van een vriendschapsbandje kunnen alle kinderen laten zien dat zij Cordaid Kinderstem steunen. Voor meer informatie over Cordaid Kinderstem ga naar: stemvoordetoekomst.nl