Zaterdag 2e halve finale AVRO Junior songfestival 2013

Zaterdag 2e halve finale AVRO Junior songfestival 2013

Geschreven door Pieter Jongsma

Zaterdag 21 september is alweer de 2e halve finale van het AVRO Junior Songfestival 2013. Tijdens deze finale is het de beurt aan de volgende vier finale acts: Kim, Dali, Mylène & Rosanne en Roan.

Zij worden beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Katja Schuurman, Brownie Dutch en Tim Douwsma. Behalve de stem van de vakjury telt ook die van de kinderjury - o.l.v. Femke, winnares van AVRO JSF 2012 - mee, evenals die van de kijkers thuis. De bel- en sms-opbrengsten van het stemmen gaan dit jaar naar het goede doel Cordaid Kinderstem.

 

Zaterdag 21 september, 19.00 uur - 2e halve finale Junior Songfestival 2013
*Kim (12 jaar, uit Haarlem) – liedje: Ik ben verliefd
*Dali (15 jaar, uit Zwolle) – liedje: Mijn eigen lied
*Mylène & Rosanne (beiden 13 jaar, uit Badhoevedorp) – liedje: Double me
*Roan (12 jaar, uit Voorburg) – liedje: Welkom in mijn Dromen
Aan het einde van de 2e halve finale wordt bekend gemaakt welke twee acts meteen de finale bereiken en op welke overgebleven acts er na de uitzending door het publiek kan worden gestemd via juniorsongfestival.avro.nl. De act met de meeste stemmen op internet krijgt de wildcard die alsnog toegang biedt tot de spannende nationale finale op zaterdag 28 september. Tijdens de 1e halve finale wisten Sarah & Julia en Loeki zich rechtstreeks te plaatsen voor de grote finale. De overige kandidaten, Mathilde en Giorgio, wisten de finale niet te behalen, maar maken ook nog kans op die felbegeerde wildcard.

 

Zaterdag 28 september, 19.00 uur - finale Junior Songfestival 2013

Tijdens de finale op 28 september strijden in totaal vijf finale acts in de nationale finale van het AVRO Junior Songfestival. De winnaar mag Nederland op 30 november vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2013 in Kiev, Oekraïne.

 

Cordaid Kinderstem

Het AVRO Junior Songfestival werkt dit jaar samen met Cordaid Kinderstem. De bel- en sms-opbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de liveshows worden geschonken aan dit goede doel. Cordaid Kinderstem helpt de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. In Oeganda krijgen veel oorlogswezen niet de kans naar school te gaan, laat staan dat er naar hun talenten wordt gekeken, zoals dat in Nederland kan. Tijdens de finales laten de finalisten hun stem horen, waarmee zij een stem geven aan de toekomst van kinderen in Oeganda.

 

Tweede scherm

Via het tweede scherm op live.avro.nl kunnen kijkers tijdens de finales alle acts beoordelen, kan je live meekijken achter de schermen, kan je alles te weten komen over de kandidaten en kan je de laatste tweets lezen over de show. De beoordelingen beïnvloeden de einduitslag niet. Door de uitslag goed te voorspellen maken kijkers kans op finalekaarten en een meet en greet met de winnaar.