Exclusief: Under the Dome gratis te zien bij KIJK.nl

Exclusief: Under the Dome gratis te zien bij KIJK.nl

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS6 brengt vanaf volgende week de spannende Amerikaanse hitserie Under the Dome, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. De eerste aflevering van deze miniserie is deze week gratis te zien op www.kijk.nl/underthedome. Het eerste seizoen van Under the Dome is een enorm succes in Amerika. De seizoensfinale is daar met circa 13 miljoen kijkers de best bekeken aflevering sinds de première.  Under the Dome is vanaf 7 oktober om 20.30 uur met dubbele afleveringen te zien bij SBS6.

Under the Dome
In deze spannende serie worden de inwoners van het stadje Chester’s Mill plotseling afgesloten van de buitenwereld, als een enorme mysterieuze koepel over de stad valt. Al snel blijkt dat de koepel ondoordringbaar is en niemand de koepel in of uit kan. Chester’s Mill is door de mysterieuze ‘dome’ afgesloten van weersinvloeden. De rivier droogt op, de lucht wordt slechter en door het broeikaseffect wordt het heel heet. Als de eerste brand in het stadje uitbreekt, blijkt dat roet en vuil zich hechten aan de koepel, waardoor deze geleidelijk smeriger wordt en de lucht verduistert. Wie de koepel aanraakt krijgt een elektrische prikkel, en elektrische apparatuur gaat kapot of ontploft in de nabijheid van de koepel. Wanneer de stad langzaam verscheurd door de paniek van de bewoners als zij proberen te ontsnappen aan dit bijzondere verschijnsel, is er een kleine groep die probeert de vrede te bewaren. Zij gaan op zoek naar het geheim en doel van deze ‘Dome’, terwijl ze ondertussen meer van elkaar te weten komen dan gewenst is...

Cast
De cast van Under the Dome bestaat onder anderen uit Mike Vogel (Pan Am, The Help, Miami Medical), Rachelle Lefevre (White House Down, Twilight, The Twilight Saga: New Moon), Natalie Martinez (CSI:NY, Broken City), Brittany Robertson (The Secret Circle, Scream 4) en Dean Norris (Breaking Bad, Total Recall, The Negotiator)

Under the Dome
Vanaf maandag 7 oktober vanaf 20.30 uur dubbele afleveringen