Nederland 3 vernieuwt vormgeving (video)

Nederland 3 vernieuwt vormgeving (video)

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanavond is voor het eerst de nieuwe vormgeving op Nederland 3 te zien. 3 krijgt, zoals aangekondigd op de najaarspresentatie, in de komende maanden een scherper profiel met programma’s gericht op vernieuwing en op een jonger publiek dan Nederland 1 en 2. Daar past deze vormgeving bij.

 

De vormgeving is strakker, niet meer in 3D, en met een eigentijdse uitstraling. Ook het oude motto ‘Zie je op 3’ wordt vervangen door ‘Anders kijken, meer zien’. Die boodschap komt nu al helder naar voren in de programma's op 3 zoals 'Je Zal Het Maar hebben', 'DWDD University' en 'Pownews'. Het derde net staat midden in de wereld van met name jongeren en is de plek waar kijkers nieuwe dingen ontdekken. In de korte fragmenten (zogenaamde idents) staan de programma's vanaf nu voorop.

 

De vormgeving van 3 sluit qua stijl wel beter aan bij de vormgeving van Nederland 1 en 2. Na de lancering van npo.nl, de NPO-app wordt met deze wijziging een volgende stap gezet naar één onderscheidend en herkenbaar NPO-merk. In de loop van 2014 worden hier stap voor stap elementen aan toegevoegd.

 

Roek Lips, netmanager Nederland 3, over de scherpere profilering en vormgeving: “Nederland 3 staat voor spraakmakende programma’s voor een jong publiek, die voorop lopen en je bij de tijd houden. Bij ons gaat het om de echte wereld, authentiek, en hebben we veel aandacht voor vernieuwing. In deze vormgeving komt dat duidelijk terug en staan de programma’s op de eerste plaats”.

 

Het creatieve concept en de visuele stijl zijn ontwikkeld door het Amsterdamse ontwerpbureau Dog and Pony in opdracht van de NPO. Hierbij is Dog and Pony een nauwe samenwerking aangegaan met Woodwork - een bureau dat een brug slaat tussen live action en motion graphics. De audio is geproduceerd door Massive Music.

Nieuwe vormgeving Nederland 3;