Nieuwe serie Maestro vanaf 2014

Nieuwe serie Maestro vanaf 2014

Geschreven door Pieter Jongsma

Maestro keert terug! In navolging van de succesvolle serie van 2012 zal een nieuwe groep BN’ers in acht weken tijd leren om een symfonieorkest te dirigeren. In het najaar van 2014 is de nieuwe Maestro te zien bij de AVROTROS op Nederland 1. Met presentatie van Frits Sissing.

De eerste Maestro serie was een grote tv-hit in het najaar van 2012 en wist op z’n hoogtepunt tijdens de finale ruim 1,8 miljoen kijkers te trekken.

Volgend jaar gaan opnieuw acht BN’ers met elkaar de strijd aan voor de titel Maestro van het symfonieorkest Holland Symfonia op het toneel van de Philharmonie in Haarlem.

De deelnemers worden ook komend seizoen beoordeeld door de vakkundige jury bestaande uit voorzitter Otto Tausk (dirigent), Isabelle van Keulen (violist) en Dominic Seldis (contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest).

Presentator Frits Sissing: “Maestro is een programma vol passie, humor en emoties en weet op een laagdrempelige manier klassieke muziek bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Het lijkt zo eenvoudig om een orkest te leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien. Maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest goed door een muziekstuk te leiden. Afgelopen jaar was Maestro een groot succes. Ik ben blij dat wij een nieuw seizoen van Maestro kunnen maken en kijk er erg naar uit!”

 

Netmanager van Nederland 1  Marcel Peek: “Het is heel mooi dat we erin geslaagd zijn om na het succes van de eerste serie van Maestro nu (in het najaar van 2014) een tweede serie uit te zenden. Ik ben erg blij dat we op Nederland 1 klassieke muziek zo in de etalage kunnen zetten.”
Maestro wordt geproduceerd door Tuvalu Media en uitgezonden door de AVROTROS op Nederland 1.

De serie wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.