Internationale danser en choreograaf Timor Steffens bij ‘So You Think You Can Dance’

Internationale danser en choreograaf Timor Steffens bij ‘So You Think You Can Dance’

Geschreven door Pieter Jongsma

Na zes liveshows vindt aanstaande zondag 24 november de halve finale plaats van ‘So You Think You Can Dance’. De laatste zes dansers moeten dan alles op alles zetten om een plek te bemachtigen in de spectaculaire finale op 1 december van de dansshow ‘So You Think You Can Dance’.

De zes finalisten Giovanni, Anneke, Danny, Ellen, Miguel en Tamara dansen aanstaande zondag niet één, maar twee duo-dansen. Dat betekent dat ze deze week twee duo-choreografieën en een groepschoreografie moeten instuderen. De groepschoreografie is een creatie van choreograaf Roy Julen.

Moderne danser Danny en hiphop danseres Tamara dansen deze week als koppel een hiphopchoreografie van choreograaf Timor Steffens. Deze choreograaf bevindt zich op bekend terrein, want Timor deed mee aan het allereerste Nederlandse seizoen van ‘So You Think You Can Dance’. Hij eindigde destijds op de tweede plaats. Timor reist sinds zijn deelname de hele wereld rond als succesvol danser en heeft gedanst met grote namen als Michael Jackson, Madonna, Whitney Houston, Beyoncé en Usher. De tweede dans van Danny en Tamara als koppel, wordt een Broadway jazz choreografie onder leiding van Laurent Flament.

B-Boy Miguel en moderne danseres Anneke dansen samen een moderne dans van choreograaf Isabelle Beernaert en een Paso Doble (latin) van de choreografen Koen Brouwers en Roemjana de Haan. Moderne danseres Ellen en jazz danser Giovanni zijn te zien in een Weense wals (ballroom) in een choreografie van Peter Bosveld en Ilse Lans en dansen zij daarnaast een moderne choreografie van Conny Janssen.

Ook deze uitzending bepaalt de kijker welke twee dansers afvallen en niet doorgaan naar de finale van ‘So You Think You Can Dance’ op zondag 1 december om 20.00 uur. Welke vier dansers gaan door naar de finale en maken nog steeds kans op de felbegeerde hoofdprijs: de titel ‘Meest favoriete danser 2013 van de Lage Landen’, een dansopleiding naar keuze en een geldbedrag van 25.000 euro? Aanstaande zondag beslist de kijker!

Uitzending
Halve finale ‘So You Think You Can Dance’, zondag 24 november 20.00 uur
Finale ‘So You Think You Can Dance’, zondag 1 december 20.00 uur