Ilse DeLange en Waylon naar Eurovisie Songfestival

Ilse DeLange en Waylon naar Eurovisie Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanmiddag heeft AVROTROS in de Wisseloord Studio’s in Hilversum bekend gemaakt dat The Common Linnets de Nederlandse inzending voor het EUROVISIE SONGFESTIVAL 2014 zijn. De band, bestaande uit Ilse DeLange en Waylon, reist mei volgend jaar af naar Kopenhagen, Denemarken voor de 59ste editie van het liedjesfestijn.

Tijdens een van de halve finales op dinsdag 6 of donderdag 8 mei 2014 gaan The Common Linnets de ‘Nederlandse eer’ verdedigen en strijden om een plek in de finale op zaterdag 10 mei 2014. In de B&W Hallerne Arena nemen zij het op tegen de 35 overige deelnemende landen.

Ilse en Waylonbeiden geen onbekenden binnen de singer/songwriter-wereld, hebben als performers ieder hun sporen verdiend in de recente vaderlandse muziekgeschiedenis. Voor The Common Linnets bundelen deze twee bijzondere artiesten hun krachten. Het tweetal reisde recentelijk af naar Nashville, Tennessee om samen aan nieuwe songs voor een album en het EUROVISIE SONGFESTIVAL te werken.

Ilse DeLange: Waylon en ik kennen elkaar sinds we als tieners allebei ‘rootsy’ muziek maakten. Sinds dit jaar werken we aan een album in Nashville als 'side-project'. Het Songfestival kwam voor ons beiden individueel regelmatig langs, maar dit gezamenlijke avontuur vinden we allebei zo te gek dat we nu met z'n tweeën gaan. Ik kan niet wachten tot we samen op die bühne staan! Als kind was het kijken naar het Songfestival vaste prik in ons gezin, ik voel me dan ook vereerd!”

Waylon: “Ik ben vereerd om dit avontuur aan te gaan, samen met Ilse die ik al zolang ken. Het Songfestival is één van de grootste evenementen ter wereld en om daar op het podium te staan is stiekem altijd een droom geweest.”

Daniël Dekker, woordvoerder AVROTROS: “Het is uniek dat deze twee artiesten ons land willen vertegenwoordigen. Het gaat hier om de top van de singer/song writers in Nederland, dus toen deze mogelijkheid voorbij kwam, hebben we geen moment getwijfeld. Wij verwachten dat Ilse en Waylon zeker indruk zullen maken in Europa”.

Begin maart 2014 presenteren Ilse en Waylon hun muzikale inzending voor het EUROVISIE SONGFESTIVAL.

Na het EUROVISIE SONGFESTIVAL geven The Common Linnets op 21 juni 2014 een thuisconcert met een aantal speciale gasten in het FC Twente Stadion, dat voor die gelegenheid wordt omgedoopt tot Tuckerville.
Over The Common Linnets:
De naam voor de band was snel gevonden. Zowel de roots van Ilse als Waylon liggen in het Oosten, waar de Tukkers ook wel ‘heikneuters’ worden genoemd. Een naam die is afgeleid van de ‘kneu’, een zangvogel die broedt in de Twentse Heide. Vrij vertaald: ‘Common Linnet’.