Let’s Dance Duitsland strikt Ilse DeLange als deelneemster
Bron: Foto: RTL / William Rutten

Let’s Dance Duitsland strikt Ilse DeLange als deelneemster

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zangeres Ilse DeLange is één van de deelnemers in de Duitse versie van Let’s Dance. Dat maakte ze zelf bekend op haar Facebookpagina. Ze is onwijs blij om het nieuws eindelijk met de wereld te delen. Ilse zal te zien zijn in het veertiende seizoen van het dansprogramma. 

Het is niet voor het eerst dat Ilse op de Duitse televisie te zien is. Zo was zij in 2020 één van de artiesten die meedeed aan Sing meinen Song, de Duitse versie van Beste Zangers. Hierdoor maakte zij zich nog populairder dan ze al was. Muzikaal ging het Ilse toen voor de wind. Met verschillende hits stond ze in de Duitse hitlijsten. 

Duitsland leerde Ilse kennen dankzij haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. In 2014 deed Ilse met The Common Linnets mee aan het liedjesfestijn. Ze eindigden op de tweede plek, vlak achter Oostenrijk. Het nummer, Calm After The Storm, werd een enorme hit bij onze oosterburen. Mede hierdoor trad Ilse veel op. 

Eind februari is de start van het nieuwe seizoen van Let’s Dance. Dan zal duidelijk worden hoe ver ‘onze’ Ilse het gaat schoppen. Muzikaal gaat het haar voor de wind. Of daar dansen nu bij gaat komen is nog even de vraag. ‘Zo gaaf om van profs te mogen leren, ik kan niet wachten. Ik heb onwijs veel zin om mij in dit avontuur te storten!’ aldus Ilse op Facebook.