Waylon wil geen vast duo vormen met Ilse DeLange

Waylon wil geen vast duo vormen met Ilse DeLange

Geschreven door Daniël Schalk

Ilse DeLange is in haar eentje als The Common Linnets op een Europese tour ter promotie van het album van The Common Linnets. Waylon is niet aanwezig tijdens de promotietour en daarom vroeger veel mensen zich af waar de zanger is.

Op Twitter wordt er veel gesproken over de ‘verdwijning’ van Waylon, #WaarIsWaylon is al geruime tijd Trending Topic op Twitter.

Op Facebook laat Waylon vandaag weten waarom hij niet bij de tour aanwezig is samen met Ilse DeLange. “Via deze weg wil ik jullie graag laten weten dat ik weer gevonden ben. Het is vreemd om te merken dat ik inmiddels nationaal bezit ben geworden en er dus ook een nationale zoekactie naar mij is gestart. Maar er is niet zoveel aan de hand, anders dan men doet vermoeden.”, aldus Waylon.

“Ik ben het afgelopen jaar met heel veel plezier onderdeel geweest van The Common Linnets samen met Ilse DeLange. We hebben, voor de gelegenheid, besloten onze krachten te bundelen in onze liefde voor country- en Americana muziek.”, zegt Waylon. Hij vervolgd, “The Common Linnets is echter een project van Ilse DeLange. Zij heeft het bedacht en het is ook altijd duidelijk geweest dat dit in een wisselende samenstelling zou zijn.”

Ilse en Waylon hadden afgesproken samen een plaat te maken, “Later onze deelname aan het songfestival en als afsluiter het concert op 21 juni in het Twente Stadion. Daar zijn onze agenda’s ook op ingericht. Het succes na het songfestival heeft ons beiden overvallen. Het maakt dat je opnieuw moet gaan kijken naar gemaakte afspraken.”

Waylon is op dit moment bezig met zijn nieuwe album ‘Heaven after Midnight’ dat in september uit komt. “Een album dat ik vorig jaar heb opgenomen en zelf heb gefinancierd. Een belangrijk en persoonlijk album. Ik heb dit album al een keer eerder uitgesteld vanwege het songfestival. Om mijn agenda nu om te gooien voor de volledige buitenlandpromotie van The Common Linnets heeft voor mij dus meer consequenties dan voor Ilse.”

“Ik hoop dat jullie begrijpen dat dit keuzes zijn die ik niet zomaar kan nemen en ook niet alleen.”, laat Waylon weten in zijn verklaring op Facebook. “Ik had me wel voor langere tijd aan The Common Linnets kunnen en willen verbinden, als dit in het buitenland op basis van creatieve gelijkwaardigheid zou gebeuren. Ilse en ik hebben daar lang over gesproken, maar zijn er nog niet uitgekomen.”

“Dat heeft niets met geld te maken, maar met een emotioneel commitment van twee mensen aan een duo in een vaste samenstelling, waarbij we onze solo-carrieres voorlopig in de koelkast zouden zetten.”, aldus Waylon. “Ilse is vrij om met The Common Linnets, zoals zij het in eerste instantie bedoeld heeft, vanuit een wisselende samenstelling te gaan toeren.”

Waylon kijkt wel uit naar Tuckerville, waar de zanger en Ilse nog één keer samen komen als The Common Linnets. “De plek waar we elkaar, ook Ilse en ik, weer gaan zien.”