Richard Groenendijk en Jamai Loman in succesvolle track van Join The Beat

Richard Groenendijk en Jamai Loman in succesvolle track van Join The Beat

Geschreven door Pieter Jongsma

De track ‘Boom Boom Boom’, die deze week is geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis in het AVRO-programma Join the Beat, blijkt een hit! Het zomers klinkende nummer is de hoogste nieuwe binnenkomer in de iTunes Top100 en kwam binnen op nummer 33.

Op de basisbeat kwamen vooraf veel inzendingen binnen, variërend van pepernoten tot aan een hond, en van eigen geschreven songs tot aan een schoolklas. Oosterhuis en zijn assistent Clifford hebben alle inzendingen vakkundig bij elkaar gebracht in het exotische eindresultaat. In het nummer zijn onder andere te horen: een zanglijn van Richard Groenendijk, Eller van Buuren op gitaar, een schreeuw van Jamai Loman, een mauwende kat en elektrische vingers. MC Diamanta, Loes en Sjors zijn de zangers van het nummer.

 

In Join the Beat geeft presentator Gerard Ekdom heel Nederland de kans om onderdeel te zijn van een echte hit. Hij doet dit samen met muziekproducers Tjeerd Oosterhuis en Sven Figee, die elkaar wekelijks afwisselen en de uitdaging aangaan om van een ‘kale’ beat  een echte hit te maken. Elke week verspreidt de producer een nieuwe basisbeat waarbij heel Nederland online en via 3FM wordt opgeroepen een bijdrage in te zenden. Kijkers kunnen van alles inzenden; van professionele zang en muziek uit bijzondere instrumenten tot geluiden die op een merkwaardige of grappige manier tot stand komen. De producer in de studio maakt met behulp van alle uitgekozen inzendingen wekelijks een compleet nummer. Inzenden van muziek- en geluidsfragmenten en het downloaden van de beat kan via jointhebeat.avro.nl.

 

Publiek kan opnames bijwonen door aan te melden via: http://go.3fm.nl/jointhebeat/bijwonen. De opnames vinden elke zondagmiddag plaats in MuzyQ in Amsterdam.

‘Join the Beat’ wordt geproduceerd door SNP Media.