Oud versus nieuw op 1 januari bij ‘RTL 7 Fight Night: Glory Kickboxing’

Oud versus nieuw op 1 januari bij ‘RTL 7 Fight Night: Glory Kickboxing’

Geschreven door Pieter Jongsma

Op woensdag 1 januari lijkt het thema van de ‘RTL 7 Fight Night: Glory Kickboxing’ wel oud versus nieuw. Op het Glory-event in Tokyo neemt de legendarische Nederlandse zwaargewicht Peter Aerts afscheid van de ring. De 43-jarige ‘Dutch Lumberjack’ hangt niet zonder slag of stoot de bokshandschoenen aan de wilgen, hij neemt het op tegen de huidige Glory-wereldkampioen in het zwaargewicht (+95 kg): de veelbelovende 24-jarige Rico Verhoeven, eveneens uit Nederland. Aerts startte zijn carrière in de jaren tachtig en heeft inmiddels 137 kickbokswedstrijden en drie K-1 wereldtitels op zijn naam staan. Verhoeven, met de bijnaam ‘The Prince of Kickboxing’, heeft sinds 2004 al 50 partijen op de teller staan.

“Ik wilde altijd mijn afscheidswedstrijd in Japan vechten om zo afscheid te nemen van mijn trouwe Japanse fans, die mij zo lang hebben gesteund. En ik beloof hen ook dat mijn afscheidswedstrijd een echte wedstrijd gaat worden. Het wordt het zwaarste gevecht dat ik ooit heb gehad en ik ben niet van plan om straks te verliezen”, aldus Aerts.

De Nederlandse bijdrage in Tokyo beperkt zich echter niet tot Aerts en Verhoeven, zo is Nieky Holzken één van de vier deelnemers aan weltergewicht (t/m 77 kg) toernooi. En de in Nederland woonachtige zwaargewichten Hesdy Gerges, Daniel Ghita en Errol Zimmerman verschijnen in de ring, waarbij de laatste twee het tegen elkaar opnemen.

Uitzending
RTL 7, ‘RTL 7 Fight Night: Glory Kickboxing’ wordt op woensdag 1 januari uitgezonden aansluitend op de live uitgezonden finale van het WK Darts uitgezonden. Een exacte aanvangstijd is dus nog niet aan te geven.