Big Brother 2022: Een ziekenhuisopname en klaar met racistische uitspraken
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother 2022: Een ziekenhuisopname en klaar met racistische uitspraken

Geschreven door Luc van der Velde Laatste update:

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

De vierde week Big Brother zit er weer op en ook deze week is er weer veel gebeurd! Alweer de derde bewoner die het huis heeft moeten verlaten, een nieuw thema, “team goud” en “team zen”, verwen-pakketjes, de sauna eindelijk van het slot, een barbecue, helaas weer een overlijdensbericht, een ziekenhuisopname en alle koffers terug! Veel gemist deze week? Ik praat je bij!

“Niet mijn bloedgroep mensen”

Afgelopen zaterdag moest alweer de derde bewoner het huis verlaten, De drie genomineerden waren: Leroy, Eveline en Amy. Leroy kreeg als eerste te horen dat hij mocht blijven, daarna werd bekend gemaakt dat Eveline mocht blijven en dus Amy het huis moest verlaten. Amy was hier vrij rustig over en vertelde Geraldine dan ook: “Het waren niet mijn bloedgroep mensen”. Lees hier het interview met Amy over haar korte avontuur in het Big Brother huis.

Break-up week

Het nieuwe thema van deze week was: “Break-up week”. Alle bewoners moesten hun spullen inpakken. Voor de bewoners die hun kofferseerder al hadden gekregen stonden de koffers klaar in de voorraadkamer en voor de bewoners zonder koffer, stonden lege opbergdozen klaar met hun naam erop waarin ze hun spullen konden doen.
Na dit gedaan te hebben moesten ze naar de woonkamer komen, alwaar Big Brother de bewoners ging opsplitsen in de Gouden kamer en de Groene kamer en dit was als volgt:

Gouden kamer: Grace, Dimitri, Tobias, Nouchine, Hanne en Leroy.

Groene kamer: Peter, Nawel, Eveline, Vera, Kristof en Julio.

(In de uitzending van 24 januari was dit fout in beeld gebracht)

Salar moest naar de Dagboekkamer komen, omdat hij op de rode knop had gedrukt, hij mocht zelf kiezen in welke kamer hij wilde slapen. Salar koos voor de Gouden kamer.Toen de bewoners afscheid van elkaar genomen hadden en hun slaapkamers in gingen moesten ze ’s nachts in de slaapkamer blijven van Big Brother, de volgende ochtend werd duidelijk waarom. Want wanneer de bewoners wakker worden zien ze dat het huis in tweeën gesplitst door een lange witte wand met in het begin een luik wat later gebruikt zou worden tijdens een game.

Elke dag werden er spellen gespeeld tussen de twee kamers, de zogenoemde “house-versus-housegame”. De kamer die won stond natuurlijk een beloning te wachten. Zo won Team Zen (de groene kamer) onbeperkt gebruik maken van de sauna. Dit middels een spel waarin aan elke kant van de muur in de tuin, een bewoner van elk team moest staan in een klein speelveld. Door een bal over de muur te gooien kon je de ander af proberen te gooien als de bal het speelveld raakte. Moest de bal buiten het speelveld raken of gevangen worden door een bewoner, was de speler die de bal gooide af. Team Zen won deze game en mochten deze week onbeperkt gebruik maken van de sauna.

De Hunger Game

Voor de Hunger-Game, mochten de bewoners gaan lasergamen. Elk team had maar 5 ‘kogels’ per persoon voor het hele spel. De schutters kregen een donkere bril op zodat ze niets konden zien, de sluipers kregen bellen om zodat de schutters konden horen waar ze eventueel slopen om zo het geweer te richten en te vuren. De sluipers moesten dan door het luik heen kruipen en een parcours afleggen richting Dagboekkamer, hiervoor kregen ze zes minuten per persoon. Als ze geraakt werden of de zes minuten waren om, waren ze af.

Lukte het de sluipers wel om de Dagboekkamer te bereiken, kon de desbetreffende bewoner kiezen uit een heerlijk pakketje die hij/zij mee mocht nemen voor hun team. Echter schoot Team Goud bij de eerste ronde al al hun kogels af en hadden dus geen munitie meer om de andere sluipers te kunnen afschieten. Zij hadden gedacht dat ze elke ronde nieuwe munitie zouden krijgen. Voortaan toch beter luisteren naar Big Brother’s uitleg?

Big Brother spreekt de bewoners toe

Waarschijnlijk hebben er vele kijkers geklaagd bij de makers van het programma over de vele seksistische, racistische en discriminerende uitspraken van bepaalde bewoners, voornamelijk die van Dimitri en Kristof. Daarom riep Big Brother de bewoners bij een in de woonkamer en keuken en sprak ze hierop aan. Tobias twijfelde enorm aan zichzelf of hij misschien iets verkeerds gezegd of gedaan zou hebben en de bewoners hadden ook liever gehad dat ze naar de Dagboekkamer geroepen zouden worden voor meer uitleg. Hier lees je meer over wat er precies gezegd is door Big Brother.

House-versus-housegame

Tijdens het volgende house-versus-housegame moesten de bewoners gaan touwtrekken met een tuigje waaraan een touw vast zat, deze liep door de muur naar het tuigje waar de andere speler in zat. Welk team won kreeg als prijs: een week lang onbeperkt warm water.

Middels een dobbelsteen konden ze punten verdienen door het aantal ogen te gooien. Na het startsein van Big Brother moesten ze zo hard mogelijk met hun lichaam naar voren trekken om op de knop te drukken, als dit was gelukt verdienden ze het aantal punten die ze gegooid hadden met de dobbelsteen. Het laatste duo was: Tobias tegen Kristof. Dit keer werd de knop weggehaald en was het de regel: Degene die het eerst tegen de muur aan komt, is af. Dit ging vrij heftig eraan toe. Kristof en Tobias sporten namelijk nogal veel en zijn heel erg aan elkaar gewaagd. 

Beiden, zo fanatiek als ze zijn, trokken de mat helemaal los waar ze op stonden en Tobias wilde met zijn voet tegen de muur meer kracht opbouwen, maar Big Brother zei al: “ Als je lichaam of een lichaamsdeel de muur raakt ben je af”, en dus had Kristof deze ronde gewonnen. Maar qua team-punten stond het nog: Team Zen: 9 punten en voor Team Goud: 13 punten. Kristof moest dus op zijn minst vijf gooien om een hogere score te behalen maar gooide een twee en daarmee heeft Team Goud een week lang onbeperkt warm water gewonnen.

Na dit spel bood Tobias Kirstof zijn excuses aan, want toen Big Brother aangaf dat Kristof dit duel had gewonnen gaf Kristof een compliment aan Tobias dat hij echt sterk was en moeite moest doen. Maar Tobias reageerde hier op met: “Je bent gewoon dik, f*cking 90 kilo of zo man…”. Tobias legt zelf uit een hele slechte verliezer te zijn en altijd wilt winnen, maakt niet uit wat er te winnen valt, “liever dood dan verliezen”. Hiervoor wilde Tobias graag zijn excuses maken wat Kristof heel goed opnam en het heus wel begreep waarom hij zo reageerde.

Het tweede house-versus-house game wordt ook in de tuin gespeeld met als prijs: een barbecue met barbecue pakket. Dit keer moet elk team twee teamgenoten optillen doormiddel van touwen. En elke seconde dat het winnende duo boven de grond hangt is een euro waard voor de Jackpot! Team Goud heeft dit het langst volgehouden en wint hiermee de challenge en zorgde voor 1120 euro voor de jackpot, maar omdat Big Brother de beroerdste niet is vult hij de jackpot nog eens aan met het aantal seconden dat Team Zen bij elkaar heeft opgebracht, namelijk: 299 euro.

Het derde house-versus-house game bestond uit het vastplakken van een bewoner met ducttape tegen de witte wand. Nawel en Hanne werden tegen de witte wand geplakt en wie het eerste zou ‘vallen’ had verloren. Echter bleven ze allebei goed vastgeplakt zitten en Big Brother wilde het moeilijker maken door ieder een appel in de mond te geven en wie deze als eerste liet vallen had verloren. Allebei hielde ze dit goed vol en na 1,5 uur greep Big Brother in voor allebei hun veiligheid om het spel te stoppen en verdienden beide teams een punt en als beloning: muziek, cocktails en lekkere snacks.

De nominaties

Team Goud had de meeste spellen gewonnen deze week en waren hierdoor als beloning vrijgesteld van nominaties. Nadat alle bewoners genomineerd hadden kwamen de volgende genomineerden eruit: Eveline, Nawel en Julio. Ondanks dat ze twee namen moesten doorgeven aan Big Brother, is er een derde genomineerde op het bord verschenen. Waarschijnlijk hadden twee bewoners evenveel stemmen gekregen? De volgende ochtend was de witte muur weer verdwenen en waren de bewoners weer een groot gezin samen. Tijdens het ontbijt had Big Brother nog een verrassing voor een aantal bewoners, want in de Gameroom stonden hun koffers klaar en deze kregen zij ook terug. Blijdschap alom! 

Overlijden en ziekenhuisopname

Helaas was er weer een overlijdensbericht bekend gemaakt door Big Brother. Eerder dit seizoen kreeg Kitty te horen dat haar vader was overleden en van de week kreeg Vera ’s avonds te horen dat haar opa was overleden. Dimitri mocht van Big Brother naar de andere kant komen om Vera te troosten. Wij wensen Vera veel sterkte met dit verlies!

Lees hier voor meer informatie over het overlijden van Vera’s grootvader.

Gisteren tijdens het sporten in de tuin raakte Tobias gewond aan zijn enkel. Hij hoorde duidelijk een krakend geluid en lag op de grond van de pijn. Waarschijnlijk is er een scheurtje ontstaan in zijn enkel. Tobias werd naar binnen gedragen en kreeg ijs om zijn enkel te koelen. Waarschijnlijk had Tobias zoveel pijn dat hij daarna was flauwgevallen. Big Brother heeft ingegrepen en Tobias naar het ziekenhuis laten vervoeren. Later was er in de woonkamer op het scherm te lezen dat Tobias terug zal keren, maar nu eerst in quarantaine moet. Hij wenste alle bewoners veel liefs toe en wij wensen Tobias veel beterschap en dat hij maar gauw weer het huis mag betreden!

Hier kan je meer lezen over Tobias zijn ongeval.

Een heerlijk verwenbad

Vorige week konden de kijkers stemmen op de bewoner die zij het meest een verwenbad gunnen. Vandaag moesten de bewoners, zoals gewoonlijk bij een mededeling, naar de woonkamer komen. De bewoners wisten totaal niet wat ze konden verwachten. Ineens kwam de tekst in beeld: "De kijker heeft beslist", de spanning was bij sommige bewoners af te lezen van het gezicht, want ja, wat hadden wij beslist?

De foto's van de bewoners kwamen om en om in beeld met dat spannende geluid zoals bij elke liveshow, en daar was het verlossende woord: Grace wint het verwenbad en kon in de Dagboekkamer het heerlijke pakket ophalen.

Maskertjes, kaarsen, rozenblaadjes, badolie, alles voor een heerlijk bad zat erin! Maar dit was nog niet alles, Big Brother zorgde ook nog eens voor heerlijke muziek speciaal voor Grace. Hierdoor ligt ze lekker mee te swingen in het water. Ook Peter en Nouchine waagde even een dansje in de badkamer. Zo zie je maar wat muziek in een mens kan losmaken. Grace, geniet er heerlijk van, het is je gegund!

 

De genomineerden van deze week zijn dus: Julio, Eveline en Nawel. Stem op jouw favoriet die je in het huis wil houden en kijk vanavond naar de liveshow om te zien wie er moet vertrekken.

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en Play4. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!