FBI-team door diep dal in tweede seizoen ‘The Blacklist’

FBI-team door diep dal in tweede seizoen ‘The Blacklist’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na een succesvol eerste seizoen van de populaire Amerikaanse serie ‘The Blacklist’ die wekelijks 1,2 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd hield, gaat vanaf maandag 5 januari het spannende tweede seizoen van start. In het eerste seizoen maakte de kijker kennis met de meest gezochte crimineel ter wereld, Red Reddington, gespeeld door James Spader.

Hij gaf zichzelf spontaan over aan de FBI, wat voor veel opschudding zorgde. Hij ruilde belangrijke informatie van zijn zelfgemaakte ‘Blacklist’ vol zware criminelen voor een onschendbaar leven. Red deelde alle informatie maar met één persoon; de net afgestudeerde Elizabeth ‘Liz’ Keen (Megan Boone). Niemand weet waarom hij voor haar gekozen heeft.

Sinds de komst van Red ligt het leven van Keen totaal overhoop. Alles lijkt een grote leugen. Zowel haar man Tom als haar adoptie-vader leiden een dubbelleven. Tijdens een gevaarlijke situatie schiet Keen haar man neer. Haar vader is in het geheim bevriend met Red. Wanneer Elizabeth hem belt om erachter te komen wie haar biologische vader is, wordt duidelijk dat haar vragen nooit beantwoord zullen worden. Haar adoptie-vader is door Red om het leven gebracht. Naast Keen gaan meer collega’s door een diep dal. FBI-partner Ressler moest afscheid nemen van zijn vrouw, toen criminelen het vuur op hun auto openden en FBI-directeur Harold Cooper raakt zwaar gewond tijdens een overval.

In het nieuwe seizoen krijgt het FBI-team een interim directeur vanwege het revalidatieproces van Cooper. Niemand kan het vinden met de nieuwe vrouwelijke manager. Ressler heeft het zwaar nu hij zijn leven moet slijten zonder zijn vrouw. Kan hij het werk nog wel aan? Ook Elizabeth twijfelt of ze haar werk wil voorzetten. Waarom laat Red haar niet met rust? Wie is haar echte vader en hoe zit het met Tom? Heeft haar kogel hem dodelijk getroffen of duikt hij in het nieuwe seizoen toch weer op?

Vanaf maandag 5 januari, tussen 20.30 uur en 21.25 uur.

Bekijk The Blacklist op TVBlik.nl/the-blacklist