Start Utopia niet alleen op TV maar ook online een succes

Start Utopia niet alleen op TV maar ook online een succes

Geschreven door Pieter Jongsma

De dag na de eerste uitzending van Utopia blijkt uit de eerste cijfers dat Utopia ook online goed ontvangen wordt. Vanaf 31 december, het moment dat de vijftien inwoners hun intrek namen in Utopia, zijn ze 24 uur per dag online te volgen via SBS6.nl/Utopia en de Utopia-App. Dit leverde tot op heden meer dan 650.000 unieke bezoekers op en bijna 13 miljoen pageviews. Op televisie zorgde de eerste aflevering gisteravond voor een bijzondere score van 1,5 miljoen kijkers.

Online
In de digitale Utopia wereld kan de kijker nog dichterbij komen. Online heeft men 24/7 toegang tot alle livestreams en is alles dagen eerder te zien dan in de dagelijkse TV-uitzending. Met de aanschaf van een paspoort wordt men Utopiaan en kan gebruik gemaakt worden van alle extra features die het platform biedt. Zoals toegang tot alle HD Live streams, exclusieve video’s, 360 graden camera’s en stemmogelijkheden voor nieuwe inwoners. De maand januari is gratis voor alle Utopianen, daarna kost het paspoort € 2,50 per maand.

Dat Utopianen de site weten te vinden blijkt uit de eerste cijfers. Nog voor het programma op televisie was gestart, is de website bezocht door ruim 650.000 unieke bezoekers die gezamenlijk 13 miljoen pageviews realiseerden. Er zijn ruim 4 miljoen video’s gestart en in de eerste week is deUtopia-App 110.000 maal gedownload.

Maar ook op social media weet men Utopia te vinden, de Facebook-pagina heeft ruim 11.000 likes en gisteren tijdens de uitzending was Utopia ‘trending topic’ op Twitter.

TV
Gisteren was de eerste aflevering van Utopia bij SBS6 te zien. Remko van Westerloo, Directeur Televisie, zegt hierover: "De kijkcijfers van de eerste aflevering van Utopia overtreffen onze stoutste verwachtingen. We hadden de laatste dagen wel door dat het programma erg begon te leven, maar het is geweldig om te constateren dat dit zich ook vertaalt in mooie cijfers. Het is een mooie beloning voor iedereen die bij dit ambitieuze project betrokken is, en er de afgelopen maanden keihard aan heeft gewerkt. Uiteraard is het nog te vroeg om te juichen, want Utopia zal zich de komende weken echt moeten gaan bewijzen en de weg is nog lang. Maar de eerste klap is een daalder waard en vandaag vieren wij een mooie lancering”.

Utopia
Elke werkdag om 19.30 uur en elke zaterdag een compilatie om 18.00 uur bij SBS6.