Vanaf morgen 'Wij Zijn De Beste' op Zapp

Vanaf morgen 'Wij Zijn De Beste' op Zapp

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op zaterdag 11 januari start WIJ ZIJN DE BESTE!, het nieuwe programma van fusieomroep AVROTROS. In het programma nemen jongens en meisjes in de leeftijd van rond de twaalf en dertien jaar het tegen elkaar op. In een aantal doe- en kennisrondes mogen zij bewijzen wie de slimste, snelste en de beste is.

Zo wordt er onder andere getest hoe goed de jongens en meisjes onder stress werken, wat ze weten over de verschillen tussen mannen en vrouwen en moeten ze bewijzen hoe het staat met hun kennis van sport, showbizz, actualiteit en muziek.

De teams bestaan uit zes jongens en zes meisjes die elkaar goed kennen. Bijvoorbeeld een groep voetbalvrienden of vriendinnen van streetdance les, jongens uit dezelfde klas of meiden die bij elkaar in de buurt wonen. Na elke ronde verlaat een jongen of een meisje op spectaculaire wijze de show in de ‘Wij zijn de beste schietstoel’! Het team waar uiteindelijk minimaal één speler als laatste overblijft, neemt de de beker mee naar huis.

In de eerste aflevering op zaterdag 11 januari strijden de jongens en meiden voor de eerste keer tegen elkaar. Het jongensteam is een vriendengroep en het meiden-team zijn vriendinnen van elkaar. Leuk detail is dat Max uit het jongensteam, het vriendje is van Noah uit het meisjesteam. Dat maakt het spel alleen nog maar spannender!

In deze eerste aflevering barst de strijd hevig los tijdens spellen als ‘wie biedt meer’, 'de ‘één op één kennis quiz’ en het ‘fotowand slingerspel’. Gelukkig krijgen de teams hulp van BN’ers Liza Sips en Levi van Kempen, zij proberen de teams wat extra punten te bezorgen tijdens een uitputtend spel op een steeds sneller gaande loopband. Wie kan zijn team zo lang mogelijk in de race houden? Zie het zaterdag in WIJ ZIJN DE BESTE! met presentatrice Kim-Lian van der Meij.