NOS Journaal vanaf morgen vanuit nieuw decor

NOS Journaal vanaf morgen vanuit nieuw decor

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het NOS Journaal, Nieuwsuur en het NOS Jeugdjournaal komen vanaf morgenavond, vrijdag 2 december, vanuit een gloednieuw decor. Het nieuwe decor is volledig rond, waardoor het gemakkelijker is om de verschillende programma's vanuit één decor uit te zenden.

Kenmerkend in het nieuwe decor zijn de grote schermen die de presentatie ondersteunen om het nieuwsverhaal nóg beter te vertellen. Bovendien is het nieuwe decor efficiënter en tijdbesparend, omdat de studio niet meer tussen de uitzendingen door omgebouwd hoeft te worden.

In het nieuwe ronde decor kunnen de uitzendingen 360˚ in beeld gebracht worden. Het weerscherm van het NOS Journaal wordt behoorlijk breder. De weerpresentator kan in het nieuwe decor namelijk ‘langs’ het weer lopen. Het nieuwe decor is ontworpen door FishEye Media Productions.

De decorvernieuwing is specifiek te zien bij de avonduitzendingen van het NOS Journaal van zes- en acht uur, het NOS Jeugdjournaal om 18:45 uur en Nieuwsuur om 22:00 uur. De komende maanden wordt ook de studio van de overige Journaaluitzendingen aangepast aan de nieuwe vormgeving.

Bekijk hieronder de eerste beelden van het nieuwe decor:

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/journaal

Foto: NOS/Stefan Heijdendael