Actie, drama en een flinke dosis humor: ‘The Good Guys’ bij RTL 7

Actie, drama en een flinke dosis humor: ‘The Good Guys’ bij RTL 7

Geschreven door Pieter Jongsma

Wat gebeurt er als een uitgerangeerde politieagent uit de jaren-70 samen met een jonge detective zich toeleggen op de bestrijding van de kleine criminaliteit?Actie, drama en een flinke dosis humor zijn in de nieuwe dramaserie de ingrediënten voor ‘The Good Guys’ die RTL 7 vanaf 20 januari wekelijks uit gaat zenden.

Een kwart eeuw geleden was Dan (Bradley Whitford) een gewaardeerd detective die grote roem verwierf door het redden van de zoon van de gouverneur. Nu dertig jaar later is hij een afgeschreven gediende op oproepbasis die zijn tijd vult met het drinken van bier en het voortdurend oprakelen van zijn glorieuze heldendaad.

Dan’s nieuwe buddy Jack Bailey (Colin Hanks), is een ambitieuze detective die werkt volgens het boekje. Omdat Jack een ster is in het maken van vijanden op het politiebureau wordt hij de straat op gestuurd en krijgt hij de ondankbare taak om zijn compagnon Dan in de gaten te houden.

Het opmerkelijke duo trekt zich niets aan van de gangbare politieprocedures. In plaats daarvan benaderen ze de misdaad vanuit een op zijn minst opmerkelijke invalshoek.Ondanks het spoor van vernieling dat het tweetal elke keer opnieuw achterlaat, lukt het Dan en Jack toch elke zaak succesvol op te lossen. Zo rollen ze tal van Cristal Meth laboratoria op, ontdekken ze de waarheid achter een geruchtmakende bankoverval en ze gaan undercover in de wereld van de organiseerde misdaad en belanden midden in een gigantische wapensmokkel operatie.

The Good Guys wordt geproduceerd door Fox Television Studios. De reeks wordt gemaakt, geschreven en executive-geproduceerd door Matt Nix.

Uitzending
Vanaf maandag 20 januari tussen 23.00 en 00.00 uur bij RTL 7