Michael van Gerwen start Premier League Darts tegen Phil Taylor

Michael van Gerwen start Premier League Darts tegen Phil Taylor

Geschreven door Pieter Jongsma

De kersverse wereldkampioen darts (PDC) Michael van Gerwen is uiteraard van de partij bij de Premier League Darts, de dartcompetitie waarin sinds 2005 de tien beste PDC-spelers het tegen elkaar opnemen. Het toernooi vindt plaats op zestien donderdagavonden in het voorjaar op verschillende locaties in Groot-Brittannië en Ierland, zoals Liverpool, Belfast, Glasgow, Dublin, Leeds, Cardiff en Londen.

De uiteindelijke winnaar krijgt de hoofdprijs van 150.000 Britse pond (180.000 euro) op zijn bankrekening bijgeschreven. De Premier League Darts werd zes van de negen jaar gewonnen door Phil Taylor. Vorig jaar moest hij in de finale zijn meerdere erkennen in Michael van Gerwen. Op de openingsavond van de editie van 2014 nemen beiden het meteen tegen elkaar op. Ook de Nederlander Raymond van Barneveld draait mee in dit 'rondreizende circus' van topdarters. Gelijk vanaf de start op donderdag 6 februari zijn alle wedstrijden te zien bij RTL 7.

Dit zijn de wedstrijden voor de eerste speelronde op donderdag 6 februari in Liverpool: Dave Chisnall - Robert Thornton; Peter Wright - Wes Newton; Raymond van Barneveld - Gary Anderson; Phil Taylor - Michael van Gerwen; Simon Whitlock - Adrian Lewis Michael van Gerwen werd op 1 januari van dit jaar wereldkampioen. Ruim 2 miljoen kijkers stemden op de finale af.

Uitzending
RTL 7, donderdag 6 februari 20.00 - 00.00 uur.