Boer Zoekt Vrouw: Haico voert diepzinnige gesprekken met Ellen
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Haico voert diepzinnige gesprekken met Ellen

Geschreven door Natasja Landman

Deze week gaat het logeren eindelijk beginnen. De boeren maken zichzelf en het huis klaar voor de komst van de logees. De logeerweek vind ik altijd erg leuk, dan gaat het voor mijn gevoel eindelijk beginnen. De boeren zijn dan ook wat meer op hun gemak in de eigen omgeving.

Haico (42 jaar) een melkveehouder uit Denemarken:

Bij Haico komen de dames Wendy, Ellen en Jasmijn logeren. Ellen arriveert als eerste in haar eigen camper. En ook Wendy heeft haar eigen camper meegenomen. Wel erg toevallig dat hij twee vrouwen heeft die met de camper komen. Gelukkig voor hem komt Jasmijn wel zelf met de auto, want anders stond zijn hele terrein vol met campers. Jasmijn vindt het erg lastig, want zij ziet meer dynamiek tussen Haico en Ellen en Haico en Wendy. Ik zie inderdaad ook wel dynamiek met hem en die vrouwen, maar ook wel met Jasmijn ook al is zij wat stiller.

Tijdens het koeien melken hebben Haico en Ellen een diepgaand gesprek. Ze praat met hem over zijn ervaringen. Ze vraagt of hij wel eens gezoend heeft en hij verteld eerlijk dat dit niet het geval is. Hij vindt het geen leuk onderwerp, maar is wel heel erg open en eerlijk tegen haar. Ik blijf nog steeds van mening dat ik de beste klik zie tussen Haico en Ellen. En ik denk dat zij samen gaan eindigen.

Claudia (57 jaar) een melkveehouder uit Frankrijk:

Claudia krijgt Bob, René en Paul te logeren. Bob komt als eerste aan met een hele grote bos bloemen. Helaas voor hem heeft hij niet veel tijd alleen met haar, want de andere mannen volgen al snel. Ook haar kinderen zijn thuis en die kunnen gelijk kennismaken met de mannen, maar ze komen niet om ze te keuren. Het gaat tussen het werken op de boerderij door al snel over diepgaande zaken. Ze vraagt aan de mannen hoe ze het voor zich zien met de afstand en of ze alles op zouden kunnen geven om bij haar te gaan wonen.

De gesprekken gaan zo diep dat ze ook vraagt hoe de mannen dat met hun eigen kinderen zouden doen. Voor Bob gaat dit een beetje te snel. Hij vindt dat het van zelf moet gaan als er straks gevoelens zijn tussen haar en één van de mannen. Ik ben het wel met Bob eens, het zijn volwassen mannen dus ze weten waar ze zich voor hebben opgegeven. En het klopt dat er eerst nog gevoelens moeten komen en dan gaat het toch wel vanzelf. Alleen ik blijf bij mijn eerste gevoel dat het niets gaat worden tussen Claudia en één van deze mannen.

Richard (32 jaar) akkerbouwer uit Slowakije:

Richard krijgt Robin, Marijke en Marlies te logeren. Hij heeft zich heel goed voorbereid op de komst van de dames. Het huis heeft een metamorfose gekregen en omdat één van de dames vegetarisch is heeft hij zich daar een beetje in verdiept. Ik weet niet waar hij zijn informatie gevonden heeft, maar in ieder geval ergens waar stond dat vegetariërs vooral houden van courgettes en aubergines. Niet dat Richard er verstand van heeft, want hij vraagt aan Yvon wat hij er mee moet doen. Naast aubergines en courgettes heeft hij ook vegetarische burgers gekocht.

Richard is duidelijk heel erg op zijn plek in zijn eigen huis en bedrijf, daardoor heeft hij het goed naar zijn zin als hij de vrouwen een rondleiding geeft. Ik kan bij hem nog steeds niet echt inschatten met wie hij de beste klik heeft en met wie hij gaat eindigen. Het kan echt nog alle kanten op gaan met hem heb ik het gevoel.

Bernice (23 jaar) melkveehouder en paardenfokker uit Zweden:

Bernice krijgt Yorick, Johan en Ype Jacob te logeren. Het is een spannende periode voor haar, want de dag voordat de mannen arriveren slaapt zij voor het eerst in haar eigen huis. Daarvoor had zij altijd thuis gewoond, dus het zijn voor haar wel erg veel veranderingen. Ze moet er ook even aan wennen, maar ze heeft er ook wel zin in. Alleen als de mannen aankomen was ze al een beetje vergeten hoe ze eruit zagen. Dat lijkt mij niet een heel goed teken, maar het kunnen ook de zenuwen zijn.

De mannen van Bernice willen wel even aan de slag op de boerderij en ze mogen de koeien opsporen die nog niet gemolken zijn. Bernice geniet hier heel erg van, want de mannen doen dit natuurlijk veel minder efficiënt dan zij zou doen. Als ze bij haar thuis zijn krijgt zij van Johan een mok cadeau met daarop een lieve Friese tekst, ze wordt daar toch wel erg warm van. Dat vind ik dan weer wel een goed teken, maar nog steeds denk ik dat ze Johan gewoon gekozen heeft omdat het makkelijk is dat hun familieleden elkaar al kennen. Ze heeft wel veel behoefte aan tijd voor haarzelf, tijdens het koken stuurt ze de mannen de keuken uit zodat ze even kan bijkomen. Bij haar weet ik nog steeds niet met wie ze gaat eindigen. Ik vind Yorick heel erg leuk voor haar, maar ik denk dat ze toch voro Johan zal gaan.

Piet (63 jaar) koeienboer en akkerbouwer uit Duitsland:

Piet krijgt Anke, Eugenie en Gea te logeren. Voordat ze aankomen is hij al het diner aan het voorbereiden. De hele koelkast ligt vol met allemaal spullen voor de dames. Alleen Gea is de eerste die aankomt met een tas vol met haar eigen ontbijtspullen. Daar moet even een plekje voor worden gevonden in de al volle koelkast. Als de andere dames aankomen gaan ze eerst even gezamenlijk praten. Eugenie trekt al snel alle aandacht naar zich toe, maar Piet doet zijn best om zijn aandacht te verdelen.

Het valt al snel op dat waar Eugenie alle aandacht wil pakken.  Anke daarentegen zoekt helemaal geen toenadering naar hem. In ieder geval geen toenadering die opvalt bij Piet. Ik moet zeggen dat dit mij best wel verbaasd. Ik dacht echt dat hij het meeste op Anke zou afgaan, maar misschien is dat nog steeds wel zo. Ik kan mij voorstellen dat het voor haar ook een vermoeiende reis is geweest en ze even moet wennen aan de nieuwe omgeving. Dat is blijkbaar iets waar Eugenie geen moeite mee heeft, maar dat kan ook in haar nadeel gaan werken. Dat zal de komende tijd moeten blijken.

 

Ik vind de logeerweek altijd erg leuk vooral als er straks 1 iemand is afgevallen en er nog 2 overblijven. Dan beginnen er toch wel gevoelens te komen en dan kijk ik ook altijd erg uit naar de stedentrips. Ik geniet er erg van als het positief uitpakt tussen een koppel, maar ik hou ook altijd wel van de ongemakkelijke momenten als het toch niet zo blijkt te klikken.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!