Boer Zoekt Vrouw: Haico maakt de beste keuze van het hele seizoen
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Haico maakt de beste keuze van het hele seizoen

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Het was alweer tijd voor de allerlaatste aflevering van dit seizoen van Boer Zoekt Vrouw.  Hoe is het de boeren verder vergaan op citytrip en vooral in de periode daarna? Wie zijn er na vier maanden nog samen en wie bleven er alleen achter?

Haico (42 jaar) een melkveehouder uit Denemarken:

Van Haico en Jasmijn moesten we het eind van de citytrip nog zien. Ze zijn nog voor ontspanning in het pretpark, maar voor Jasmijn is het geen ontspanning. Ze vindt het allemaal heel moeilijk, maar ze wil niet de handdoek in de ring gooien. Er is wel iets tussen haar en Haico, maar ze weet het allemaal niet. Ze vindt het ook oneerlijk voor hem. Arme man, hij loopt haar daar heel erg te troosten, maar ziet ook wel in dat het zo niet verder kan.

Jasmijn ziet wel de klik, maar ze weet niet of het genoeg is voor de toekomst. Hij wist wel van tevoren dat ze wat gecompliceerder was. Maar hij had wel gehoopt dat zij nu wat zekerder zou zijn over zichzelf, maar hij vindt haar wel nog steeds leuk. Haico wil dat ze het even laten bezinken en thuis maar gaan kijken wat ze nou echt voelen. Ze geven beide aan er geen spijt van te hebben. En ze zien wel wat de toekomst brengt. Hij blijft hoop houden, zolang zij aangeeft de handdoek niet in de ring te gooien. Ik vind dat echt zielig, want iedereen ziet allang dat dit verder niets gaat worden. Ze houdt hem eigenlijk gewoon aan het lijntje.

Dat Haico dan vier maanden later alleen aan komt op de reünie was wel te verwachten. Haico geeft aan dat hij het wel echt nog geprobeerd heeft met Jasmijn. Zij is nog een weekje bij hem op de boerderij geweest, maar in gezamenlijk overleg hebben ze toen besloten om niet verder te gaan. Hij geeft aan dat hij echt teveel hoop had tijdens de citytrip, doordat hij wel echt verliefd was. Hij denkt nu dat de twijfel van Jasmijn toch groter was dan ze liet blijken. Ellen was echt gek op hem en daar kon hij heel goed mee lachen en het goed mee vinden.

Haico geeft aan dat hij met al zijn logees nog contact heeft, maar het meeste contact nu nog met Ellen heeft. Hij blijft voorzichtig, maar ze gaan samen kijken hoe het loopt. Als de andere boeren hem verder ondervragen kan hij zijn glimlach niet verbergen. Gelukkig komt Ellen dan al snel aan en zien de rest de twee helemaal stralen. Robin stelt Ellen vervolgens één op één de vragen die eigenlijk iedereen wel wil weten. Of ze zich niet ergens overheen moest zetten om daar bij de reünie aanwezig te zijn. Ellen geeft aan dat dat niet zo is, voor haar is er niets verandert. Zij voelt zich nog hetzelfde. Robin vraagt dan naar de teleurstelling en dan geeft Ellen wel toe dat die er wel was toen Haico voor Jasmijn koos.

Gelukkig heeft Ellen alles opzij kunnen zetten en hebben zij en Haico het nu ontzettend leuk samen. En ergens ben ik ook wel blij dat mijn instinct mij hierin niet in de steek heeft gelaten. Ik zag gelijk al dat die twee een hele leuke klik hadden en dat het een hartstikke leuk koppel zou zijn. Ik hoop echt dat ze nog jaren samen blijven. Ook hoop ik wel dat Jasmijn nog de liefde gaat vinden, maar misschien toch maar bij iemand van haar eigen leeftijd.

Claudia (57 jaar) een melkveehouder uit Frankrijk:

Claudia en Paul zijn ook nog steeds op citytrip, zij zijn bij een calvados proeverij. Als de sfeer er nog niet goed in had gezeten dan had dat vast na de proeverij wel geweest, maar ze hadden het niet perse nodig. Zij vindt het allemaal gewoon kloppen tussen hen en ze noemt hem al haar maatje voor het leven. Waar ze in de voorstelaflevering natuurlijk al naar refereerde dat te willen vinden. Liefkozend noemen ze elkaar Clautje en Paultje.

Het is geen verrassing dat Claudia en Paul wel samen aanwezig zijn bij de reünie. Dat zagen we natuurlijk al in het voorstukje al voorbij komen. Het loopt heel erg goed tussen hen, ze proosten nog steeds geregeld op hun liefde. Voor Paul woont Claudia maar op zes uur rijden dus hij is geregeld in Frankrijk te vinden. Heel veel Frans spreekt hij nog niet, maar hij kan wel in het Frans zeggen dat hij van haar houdt. En dat is toch het belangrijkste.

Richard (32 jaar) akkerbouwer uit Slowakije:

Het einde van de citytrip voor Robin en Richard hadden we vorige week al gezien. En daar zagen we dat ze het heel erg leuk hadden samen, maar het was natuurlijk nog even afwachten of dat zo zou blijven. In het voorstukje zag je Robin niet voorbij komen, dus ze wilde ons in spanning houden. Gelukkig was ze er toch bij. En al snel werd duidelijk dat ze nog steeds erg verliefd zijn. Zij is in totaal al vijf keer naar Slowakije geweest en heeft Richard en zijn moeder zelfs al aan de yoga gekregen.

Ze heeft nu een stuk minder twijfels nu, ze zijn wel verschillend maar het is wel nog steeds leuk. Er was wel even een periode dat ze zich beide zorgen maakte of het wel goed zou gaan. Vooral omdat ze zo verschillend zijn, maar toch hebben ze besloten om samen door te gaan. Richard kan er ook al stuk beter mee omgaan dat Robin vegetarisch is. Toch wel grappig dat hij precies het geluk heeft gevonden bij degene die vegetarisch is, terwijl hij daar eerst zo om aan het zeuren was.

Bernice (23 jaar) melkveehouder en paardenfokker uit Zweden:

Bernice kon helaas niet bij de reünie aanwezig zijn vanwege ziekte. Ze bellen haar wel even in en ze verteld dat er nog niemand op haar pad is gekomen. Ze staat er wel voor open en ze is wel weer helemaal bijgekomen van alles wat er gebeurt is. Ze had het avontuur wel anders voorgesteld, ze had wel verwacht en ook gehoopt dat er iemand was waarmee ze op citytrip zou willen gaan. Bernice belooft Yvon dat ze toch nog een keer in alle rust door al haar brieven gaat lopen. En ze moet het Yvon laten weten als ze daar iets leuks uit overhoudt. Ik hoop het wel voor haar, maar ik vermoed dat het nog wel een tijdje gaat duren.

Piet (63 jaar) koeienboer en akkerbouwer uit Duitsland:

Anke en Piet sluiten ook de citytrip af. Anke voelt geen vlinders, maar ze heeft wel kriebels voor Piet. Ze vindt hem erg aantrekkelijk en voelt zich echt op haar gemak bij hem. Hij heeft ook niet die vlinders van vroeger, maar hij vindt haar ook wel heel leuk en is graag bij haar. Ik ben wel blij dat ze niet op zoek zijn naar die vlinders, maar ook realistisch zijn en het andere veel belangrijker vinden. Ze lijken echt heel erg veel om elkaar te geven en passen echt goed bij elkaar.

En dan gebeurt er iets dat niemand verwacht had. Piet komt alleen aan op de reünie. Hij en Anke zijn niet meer samen. Er was wel een echte connectie tijdens de citytrip, maar daarna is dat geleidelijk weggegaan. Ze kunnen het nog steeds heel erg goed vinden en zijn nog goede vriendin. Doordat ze nog zo’n goede vriendschap hebben is Anke toch uitgenodigd om even langs te komen en haar kant van het verhaal te vertellen.

Ze is nog een paar keer bij Piet geweest alleen de tweede keer was niet zo gezellig. Op de dag dat ze naar hem toe zou gaan ontdekte ze een knobbel in haar borst. Dit heeft toch wel een beetje het weekend beïnvloed, toen ze er daarna al snel achter kwam dat het kwaadaardig was is ze zich alleen nog maar daarop gaan focussen. Ze heeft even geen ruimte meer om zich te focussen op de liefde en dat is natuurlijk ook heel logisch. Ze zijn nog steeds goed bevriend en ze geven echt veel om elkaar dus wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. Voor Anke is herstellen nu het belangrijkste.

En dan zit dit seizoen van Boer Zoekt Vrouw er ineens weer op. Ik vond het wel weer een heel leuk seizoen, al vind ik het wel altijd leuker als de boeren gewoon allemaal in Nederland wonen. Dit seizoen had wel weer een goede score en daar ben ik altijd wel blij om.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!