Verraderlijke Post: De ogen van een bladstaartgekko zijn er niets bij!

Verraderlijke Post: De ogen van een bladstaartgekko zijn er niets bij!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Hey Sander,

Je zit er bij jongen! Dit seizoen van ‘De Verraders’ zal je leven gaan veranderen. Niets zal ooit meer zijn zoals het was. Misschien gaat de wereld wel met héle andere ogen naar je kijken. In een soort bunker mag je je blinddoek afdoen en kijk maar eens goed om je heen. Ik zou zeggen hou je vijanden dicht bij je, want dan valt je hópelijk het meest op.

Ik weet niet waarom, maar op de een of andere manier vind ik je een beetje suffig uit je doppen kijken. Je weet toch hoop ik wel waar je aan begonnen bent? Het eerste wat me opvalt is dat veel van je ‘matties’ aan ons worden voorgesteld met een ‘slogan’ en jij flitst zó snel voorbij, dat ik amper zie dat jij het bent. Of heb je gewoon niet zoveel te vertellen?

Jullie zijn allemaal op voorhand geïnterviewd door Tijl en begrijp ik nou goed dat jij hebt gezegd dat je de pérfecte verrader zou zijn? Bij de eerste opdracht gaat ie al lekker. Besluiteloos sta je daar een beetje te staan, terwijl Jessie gewoon écht lekker voor zichzelf gaat en de sleutel van de wapenkamer in haar panty stopt. Wel fijn dat je klok kunt kijken en na de hint van Katinka ziet, dat er tijd bij komt. Wat je met die info moet is volgens mij nog niet duidelijk voor je, maar daarin sta je niet alleen. 

Gelukkig is je broer Jordy er bij, maar hoe lang die nog te leven heeft is maar de vraag, want als het moet, steek je hem gewoon een dolk in z’n rug. Stoere praat man! Voor nu mag je nog even de familiebanden aanhalen, want je zit nog even met hem opgescheept in de bus...richting Frankrijk! Ook in die bus ben je de grijze muis op de achtergrond. Ik zie in jou toch écht geen verrader die over lijken gaat. Je zegt dat je goed kunt liegen, ook tegen je broertje. Nou ik ben benieuwd!

En dat is denk ik precies dé reden dat Tijl aan de ronde tafel, na wat extra rondjes, zijn hand op jouw schouder legt. Je bent verbazingwekkend weinig in beeld vind ik. Tijl dacht waarschijnlijk wat ik ook denk. Namelijk dat jij niet overeind blijft. Wanneer dat voor mij duidelijk werd? Nou dat lijkt me niet al te moeilijk. Je ontploft letterlijk van binnen als je die hand op je schouder voelt. Hoe hou jij dit onder controle?

En dán ......dan gaat je blinddoek af en ik ben éven bang dat je ogen dwars door m’n beeldbuis knallen. Ik zet m’n TV even op pauze, zet hem weer aan. Nog een keer op pauze. Nee....m’n beeld staat niet stil en m’n TV is ook niet stuk. Ik zie ineens dat je ogen zo groot zijn als die van een brulkikker. Je weet ook écht niet welke kant je op moet kijken, naar boven? Of nee....toch maar recht vooruit. Oké ze gewoon dicht doen is ook een optie. Wat je niet ziet is er misschien wel niet. 

Billy heeft je door. Je zit erbij als een ijskonijn en ook Jan valt het op dat je gezicht zo strak staat als een mislukte facelift. Je broer zit bíjna naast je. Maar je kon toch zo goed liegen en hem een dolk in z’n rug steken als het moet? Nu móet je hem aankijken en je schijt 7 keuren bagger. Chadid en Ferri zien met name je broer Jordy, die volgens hen door de mand valt. Gewoon hoe hij naar je kijkt. Jouw geluk is, dat Chadid en Ferri hun vermoeden delen met Maria, je medeverrader, maar dát weet je nog niet! Moeilijk hé? Een verrader zijn. Nú al! Je probeert nog even om Irene verdacht te maken, maar daar trapt Maria niet in. Wacht maar tot je haar ontmoet in het torentje.

Dan komen de dolken tevoorschijn waarmee mensen hun eerste verdachtmaking kenbaar mogen maken en ik dacht écht even dat je lek gestoken zou worden, maar niets is minder waar. Alleen Thomas steekt de dolk midden in je gezicht en daar schrik je al van. Maar dat alles, is alleen maar tactisch gespeeld, dus koester geen valse hoop! Mensen leggen natuurlijk niet meteen hun kaarten op tafel en jij bent zo ‘slim’ om te geloven dat er geen verdenkingen op je rusten.

Eindelijk is het zover, het moment in het torentje, die cape staat je enig maar daar is ook alles mee gezegd. In de toren staat Katinka al klaar met haar cape. Haar missie is duidelijk. Zij gaat óók haar medeverraders verraden en zij gaat er met de pot zilver vandoor. Het is fijn dat je zelf vol zelfvertrouwen zit Sander, dat je denkt dat niemand je door heeft, maar dat zegt wel iets over je haarkleur zeg. Katinka legt je dat even uit, maar ik vraag me af of je dat snapt. Zij heeft namelijk haar eigen plan al getrokken. Maria legt het je ook nog even uit en ze legt óns even uit hoe ze over jou denkt, maar helaas Sander....die info komt niet bij jou terecht....nóg niet!

Ik wens je héél veel succes met je vermoedelijk korte rol als verrader!!

Groet Sonja

PS: Als mensen je vragen naar je grote ogen, zeg dan vooral dat je een joint hebt gerookt....of twee!

Meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!